iltasyazilim
FD Üye
Yoğurt Çorbası (Tam Ölçü) Tarifi İçin Malzemeler
*9 tepeleme çorba kaşığı süzme yoğurt
*2 5 su bardağı (haşlanmış olarak) aşurelik buğday
*1 yumurta
*1, 5 çorba kaşığı tepeleme un
*1516 su bardağı su
*3 diş sarımsak
*12 çay bardağı sıvı yağ (İsteğe bağlı tereyağ da eklenebilir)
*2 çorba kaşığı nane
*Tuz
Yoğurt Çorbası (Tam Ölçü) Tarifi Yapılışı Size şifa deposu bir çorba tarifi vereceğim
Öncelikle buğday haşlanır Ben 1 kglık bir paketi düdüklü tencereye koyup üzerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyip haşlıyorum (Tahmini 1015 dkda buğdaylar yumuşak oluyor )Daha sonra suyunu süzüp kullanacağım kadar poşetlere koyup buzluğa atıyorum hem yapacağım zaman elime hazır geliyor hemde zamandan kazanç sağlıyorum Haşlanmış olarak 2 5 su bardağı buğday tencereye alınır 9 tepeleme çorba kaşığı süzme yoğurt ve dövülmüş sarımsak eklenir 1 yumurta (tüm olarak) 1 5 çorba kaşığı un ve 1 su bardağı su eklenerek karıştırılır Bunun sebebi unun topaklanmamasını sağlamaktır Bütün malzemeler karıştıktan sonra kalan su ilavesi yapılarak ocağa alınır Yoğurt çorbasının en zor yanıda sürekli karıştırmak zorunda kalmamız Çorbayı karıştırmazsak çorbamız kesilebilir Üzeri köpük ve kabarcıklar oluyorsa dişinizi sıkın çorbanın kaynaması çok yakındır Çorbamız kaynadıktan sonra küçük bir tavaya sıvı yağ ve nane eklenir tavada biraz kızdırılır kaynayan çorbanın üzerine eklenir Tuzuda eklenerek ocağın altı kısılır kısık ateşte pişmeye bırakılır İsteğe göre içerisine 1 gün suda beklemiş nohut eklenebilir Size tembel usulü bir püf nokta vereyim aynı zamanda benimde çok tercih ettiğim Eğer çorbaya suyun yarısını ilave edip kaynayana kadar karıştırırsak kaynadıktan sonra kettle ile suyu kaynatıp kalan yarısını ekleyebilirsiniz Suyun fazlalığı azalınca kaynama süresi de kısalır Bir püf nokta daha vermek isterim eğer çorbanın kapağını kapatırsanız çorbanın kesik kesik durmasını sağlarsınız o yüzden çorba kaynayıp ılıyana kadar kapağı kapatılmamalıdır Şimdiden afiyet olsun
*9 tepeleme çorba kaşığı süzme yoğurt
*2 5 su bardağı (haşlanmış olarak) aşurelik buğday
*1 yumurta
*1, 5 çorba kaşığı tepeleme un
*1516 su bardağı su
*3 diş sarımsak
*12 çay bardağı sıvı yağ (İsteğe bağlı tereyağ da eklenebilir)
*2 çorba kaşığı nane
*Tuz
Yoğurt Çorbası (Tam Ölçü) Tarifi Yapılışı Size şifa deposu bir çorba tarifi vereceğim
Öncelikle buğday haşlanır Ben 1 kglık bir paketi düdüklü tencereye koyup üzerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyip haşlıyorum (Tahmini 1015 dkda buğdaylar yumuşak oluyor )Daha sonra suyunu süzüp kullanacağım kadar poşetlere koyup buzluğa atıyorum hem yapacağım zaman elime hazır geliyor hemde zamandan kazanç sağlıyorum Haşlanmış olarak 2 5 su bardağı buğday tencereye alınır 9 tepeleme çorba kaşığı süzme yoğurt ve dövülmüş sarımsak eklenir 1 yumurta (tüm olarak) 1 5 çorba kaşığı un ve 1 su bardağı su eklenerek karıştırılır Bunun sebebi unun topaklanmamasını sağlamaktır Bütün malzemeler karıştıktan sonra kalan su ilavesi yapılarak ocağa alınır Yoğurt çorbasının en zor yanıda sürekli karıştırmak zorunda kalmamız Çorbayı karıştırmazsak çorbamız kesilebilir Üzeri köpük ve kabarcıklar oluyorsa dişinizi sıkın çorbanın kaynaması çok yakındır Çorbamız kaynadıktan sonra küçük bir tavaya sıvı yağ ve nane eklenir tavada biraz kızdırılır kaynayan çorbanın üzerine eklenir Tuzuda eklenerek ocağın altı kısılır kısık ateşte pişmeye bırakılır İsteğe göre içerisine 1 gün suda beklemiş nohut eklenebilir Size tembel usulü bir püf nokta vereyim aynı zamanda benimde çok tercih ettiğim Eğer çorbaya suyun yarısını ilave edip kaynayana kadar karıştırırsak kaynadıktan sonra kettle ile suyu kaynatıp kalan yarısını ekleyebilirsiniz Suyun fazlalığı azalınca kaynama süresi de kısalır Bir püf nokta daha vermek isterim eğer çorbanın kapağını kapatırsanız çorbanın kesik kesik durmasını sağlarsınız o yüzden çorba kaynayıp ılıyana kadar kapağı kapatılmamalıdır Şimdiden afiyet olsun