iltasyazilim
FD Üye
Malzeme Listesi:
1 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
2,5 yemek kaşığı un
1 litre su (5 su bardağı)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı pirinç
Ağız tadınıza göre tuz
Yapılışı:
Yumurta, yoğurt, un ve su pürüzsüz bir karışım oluncaya kadar çırpılır (Blender veya el mikseri kullanılabilir) Yağ, pirinç ilave edilir Ocağa alınır ve kaynayıncaya kadar karıştırılır (Kaynayıncaya kadar karıştırmak çok önemli) Kaynadıktan sonra altı hafif ayara getirilir ve karıştırmadan 5 dakika daha pişirilirTuzu çorba piştikten sonra ilave etmenizi öneriyorum, bazen yoğurdun kesilmesine sebep olabiliyor
Hatırlatma:
Çorbanız size göre koyu kıvamda olursa sıcak su ilavesi ile sulandırabilirsiniz
Arzu ederseniz 34 yemek kaşığı zeytinyağında yarım çay kaşığı kırmızı biber ve kuru naneyi hafif kavurarak servis tabağına aldıktan sonra çorbanızın üzerinden gezdirebilirsiniz
Afiyet olsun
1 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
2,5 yemek kaşığı un
1 litre su (5 su bardağı)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı pirinç
Ağız tadınıza göre tuz
Yapılışı:
Yumurta, yoğurt, un ve su pürüzsüz bir karışım oluncaya kadar çırpılır (Blender veya el mikseri kullanılabilir) Yağ, pirinç ilave edilir Ocağa alınır ve kaynayıncaya kadar karıştırılır (Kaynayıncaya kadar karıştırmak çok önemli) Kaynadıktan sonra altı hafif ayara getirilir ve karıştırmadan 5 dakika daha pişirilirTuzu çorba piştikten sonra ilave etmenizi öneriyorum, bazen yoğurdun kesilmesine sebep olabiliyor
Hatırlatma:
Çorbanız size göre koyu kıvamda olursa sıcak su ilavesi ile sulandırabilirsiniz
Arzu ederseniz 34 yemek kaşığı zeytinyağında yarım çay kaşığı kırmızı biber ve kuru naneyi hafif kavurarak servis tabağına aldıktan sonra çorbanızın üzerinden gezdirebilirsiniz
Afiyet olsun