Yoğurt Nasıl Bulundu? yoğurt nasıl bulundu yoğurt nasıl bulundu, kim buldu, birincil yoğurt, birincil fermantasyon, nasıl mayalandı, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz 1549347141 1549347141 yogurtnasilbulundu5c592949ad0b5yogurtnasilbulundu5c592949ad0b5yogurtnasilbulundu5c592949ad0b5 Sevgili melekler, Evlerimizde severek tükettiğimiz kalsiyum deposu yoğurt sofralarımıza, ya marketlerden hazırlanmış olarak ya da evde sütten mayalanarak gelirBiliriz fakat yoğurt mayalarken sütün ısısı değin,maya olarak kullanacağımız yoğurdun da mayalanmış yoğurttan imal edilmiş olması önemlidir Peki bu kısır döngü içinde,yoğurdun birincil mayasının nasıl elde edildiği hiç aklınıza geldi mi? Bu soruların yanıtı araştırıldığında, göçebe olarak yaşayan atalarımızın karınca yumurtasından yoğurt yaptığına dair bilgiler edinildi Bunun üzerine ilk yoğurdun karınca yumurtasından mı, karınca toprağından mı, veya normal topraktan mı mayalandığını göstermek için çalışmalar yapıldı Gazeteci Oktay İnce de çalışmasında, eski yoğurt dışındaki doğal mayaların, sütün yoğurda dönüşmesinde işe yarayıp yaramayacağı ve eğer doğal mayalardan yoğurt olursa, ne kalitede olacağını inceledi Araştırmasında deneyde kullanılan olarak süte konut koşullarında değişik oranlarda standart (ticari) yoğurt ve doğal mayalar (adi toprak, karınca yuvası çıkışındaki toprak ve karınca yumurtası) ekleyip, elde edilen yoğurtların ve bunlarla hazırlanan yoğurtların bir takım maddi ve kimyasal özelliklerini beş gün süreyle araştırdı Oktay ince, araştırmasının sonuçları konusunda şu açıklamayı yapıyor: Doğal mayalar, içerdikleri çeşitli mikroorganizmalar ve bazı kimyasalların (formik asit ve türevIeri vb) sütü fermente etme özellikleriyle sütün yoğurda dönüşmesini sağlıyor Araştırmamızda denenen yoğurtların her bir neslinin, zamana bağlı olarak pH layık azalma olduğu saptandı Doğal mayalarla elde edilen yoğurtların 2, 3 ve 4 nesillerinde ölçülen pH değerinin, standart yoğurt pHsl ile benzer düzeylerde olduğu saptandı Yoğurtların fiziksel görüntüsü bakımından doğal mayalarla elde edilen yoğurtların 3 ve 4 nesillerinde adeta hiç serum ayrılması gözlenmezken, ev yoğurdunda eksik da olsa serum ayrılması oldu Duyusal test sonucunda inşa bakımından en iyi yoğurt, karınca toprağıyla mayalanan yoğurt oldu; görünüş olarak karınca toprağı ve karınca yumurtası olumlu sonuçlar verirken,tat olarak da en iyi yoğurdu, karınca toprağıyla yapılan mayalamadan elde ettik neticede, doğal mayalar kullanılarak yoğurt mayalama işlemi sağlandı ve karınca toprağıyla mayalanan yoğurt panelistler ve tüketiciler göre en iyi yoğurt seçildi Eğer bir gün evinizde yoğurt yapmak için maya bulamazsanız, dışarı çıkıp karıncanın oluşturduğu toprak tepecikten biraz almanız tatmin edici Unutmayalım ancak bu yoğurdu yemek için üç gün ummak gerekiyor Çalışmamızın ilerleyen aşamalarında elde edilen yoğurtların mikrobiyolojik analizleri ve beslenme kalitesini de araştıracağız