iltasyazilim
FD Üye
Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır (5 Kişilik)
Malzemeler:
750 gr ıspanak (ayıklanıp, bol suda bir kaç kez yıkandıktan sonra süzülmüş)
60 gr (4 çorba kaşığı) margarin
1 12 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
5 yumurta
1 14 litre (5 su bardağı) su
125 ml (12 su bardağı) sirke
300 gr yoğurt sosu
1 çay kaşığı kırmızı biber
HAZIRLANIŞI :
Ispanakları hazırlamak için bir tencereye yarıya kadar su koyup, tuzu ekledikten sonra kaynatın Su kaynayınca, ıspanakları katıp, 34 dakika haşlayın Bu sürenin sonunda ıspanağı tencereden alıp, kevgire aktarın Üzerinden soğuk su geçirin
Sonra haşlanmış ıspanağı bir top gibi sıkarak suyunu süzün Bir başka tencereye margarinin 2 çorba kaşığını koyup, orta ateşte eritin Yağ kızınca haşlanmış ıspanağı ekleyip, çatalla karıştırarak ısıtın 12 çay kaşığı tuz ve biberini katın
Ispanak ısınınca tencereyi ateşten alıp, ıspanağı sıcak olarak bir kenarda saklayın Yumurtaları poşe edin
Önceden ısıtılmış tabaklara ıspanağı eşit miktarlarda yerleştirin Üzerlerine yine delikli kaşıkla alınarak süzdürülmüş yumurtaları koyun Yoğurt sosunu en üste kaşıkla gezdirin
Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kaşığı margarini orta ateşte eritin Yağ kızınca kırmızıbiberi ekleyip iyice karıştırın Biberli yağı yoğurt sosunun üzerine gezdirip, ıspanaklı çılbırı sıcak olarak servis yapın
Malzemeler:
750 gr ıspanak (ayıklanıp, bol suda bir kaç kez yıkandıktan sonra süzülmüş)
60 gr (4 çorba kaşığı) margarin
1 12 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
5 yumurta
1 14 litre (5 su bardağı) su
125 ml (12 su bardağı) sirke
300 gr yoğurt sosu
1 çay kaşığı kırmızı biber
HAZIRLANIŞI :
Ispanakları hazırlamak için bir tencereye yarıya kadar su koyup, tuzu ekledikten sonra kaynatın Su kaynayınca, ıspanakları katıp, 34 dakika haşlayın Bu sürenin sonunda ıspanağı tencereden alıp, kevgire aktarın Üzerinden soğuk su geçirin
Sonra haşlanmış ıspanağı bir top gibi sıkarak suyunu süzün Bir başka tencereye margarinin 2 çorba kaşığını koyup, orta ateşte eritin Yağ kızınca haşlanmış ıspanağı ekleyip, çatalla karıştırarak ısıtın 12 çay kaşığı tuz ve biberini katın
Ispanak ısınınca tencereyi ateşten alıp, ıspanağı sıcak olarak bir kenarda saklayın Yumurtaları poşe edin
Önceden ısıtılmış tabaklara ıspanağı eşit miktarlarda yerleştirin Üzerlerine yine delikli kaşıkla alınarak süzdürülmüş yumurtaları koyun Yoğurt sosunu en üste kaşıkla gezdirin
Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kaşığı margarini orta ateşte eritin Yağ kızınca kırmızıbiberi ekleyip iyice karıştırın Biberli yağı yoğurt sosunun üzerine gezdirip, ıspanaklı çılbırı sıcak olarak servis yapın