Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır

Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
750 gr ıspanak (ayıklanıp, bol suda bir kaç kez yıkandıktan sonra süzülmüş)
60 gr (4 çorba kaşığı) margarin
1 12 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
5 yumurta
1 14 litre (5 su bardağı) su
125 ml (12 su bardağı) sirke
300 gr yoğurt sosu
1 çay kaşığı kırmızı biber


HAZIRLANIŞI
Ispanakları hazırlamak için bir tencereye yarıya kadar su koyup, tuzu ekledikten sonra kaynatın Su kaynayınca, ıspanakları katıp, 34 dakika haşlayın Bu sürenin sonunda ıspanağı tencereden alıp, kevgire aktarın Üzerinden soğuk su geçirin
Sonra haşlanmış ıspanağı bir top gibi sıkarak suyunu süzün Bir başka tencereye margarinin 2 çorba kaşığını koyup, orta ateşte eritin Yağ kızınca haşlanmış ıspanağı ekleyip, çatalla karıştırarak ısıtın 12 çay kaşığı tuz ve biberini katın
Ispanak ısınınca tencereyi ateşten alıp, ıspanağı sıcak olarak bir kenarda saklayın Yumurtaları poşe edin
Önceden ısıtılmış tabaklara ıspanağı eşit miktarlarda yerleştirin Üzerlerine yine delikli kaşıkla alınarak süzdürülmüş yumurtaları koyun Yoğurt sosunu en üste kaşıkla gezdirin
Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kaşığı margarini orta ateşte eritin Yağ kızınca kırmızıbiberi ekleyip iyice karıştırın Biberli yağı yoğurt sosunun üzerine gezdirip, ıspanaklı çılbırı sıcak olarak servis yapın
 
858,497Konular
981,955Mesajlar
29,951Kullanıcılar
Üst Alt