iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
2 adet yeşil kabak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
4 yemek kaşığı katı yoğurt
2 diş rendelenmiş sarımsak
Üzeri için;
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı paprika yada kırmızı toz biber
Hazırlanışı
Kabakların kabukları alacalı soyularak, birer cm genişliğinde doğranır Üzerlerine tuz ve karabiber serpilerek, zeytinyağı gezdirilir Tüm kabakların sosa bulaşması için iyice karıştırılır
Tost makinesi yada ızgara tava yağlanmadan iyice ısıtılır Kabaklar içine eklenerek, arkalı önlü çevrilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir
Pişen kabaklar servis tabağına alınır Kasede yoğurtla rendelenmiş sarımsak iyice çırpılarak, kabakların üzerine gezdirilir Son olarak da cezvede tereyağı eritilerek, paprika biber kavrulur ve yoğurtun üzerine gezdirilir
Afiyet olsun
2 adet yeşil kabak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
4 yemek kaşığı katı yoğurt
2 diş rendelenmiş sarımsak
Üzeri için;
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı paprika yada kırmızı toz biber
Hazırlanışı
Kabakların kabukları alacalı soyularak, birer cm genişliğinde doğranır Üzerlerine tuz ve karabiber serpilerek, zeytinyağı gezdirilir Tüm kabakların sosa bulaşması için iyice karıştırılır
Tost makinesi yada ızgara tava yağlanmadan iyice ısıtılır Kabaklar içine eklenerek, arkalı önlü çevrilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir
Pişen kabaklar servis tabağına alınır Kasede yoğurtla rendelenmiş sarımsak iyice çırpılarak, kabakların üzerine gezdirilir Son olarak da cezvede tereyağı eritilerek, paprika biber kavrulur ve yoğurtun üzerine gezdirilir
Afiyet olsun