iltasyazilim
FD Üye
Resimli Yoğurt Tatlısı Tarifi ,
Zorunlu malzemeler:
6 yemek kaşığı yoğurt
6 yemek kaşığı irmik
6 yemek yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tere yağ
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Şerbeti için araç gereç:
4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Çeyrek limon suyu
Üzeri için araç gereç:
1 paket beyaz çikolata sos
2,5 su bardağı süt
Yeteri dek Antep fıstığı
Yapılışı:
Bir kabın içine yumurta ve toz şekeri döküp, mikserle köpük köpük olana kadar en ince ayrıntısına kadar çırpın
Tereyağını bir tavada eritin ve yumurtalı karışıma katıp karıştırın
Ardından yoğurt, irmik, un, vanilya, kabartma tozu ilave edip iyice çırpın
Borcam tepsiyi ıslatın ve karşımı içine boşaltın
Fırını 180 dereceye ayarlayın ve 5 dakika ısıtıp, borcam tepsiyi fırına sürün
Tatlı fırında pişerken, şerbeti sıralamak için su ve şekeri bir tencereye döküp ocağa alın ve kaynamaya başladığında, çeyrek limonu da içine sıkıp ocaktan alın
Şerbet soğurken, beyaz çikolata ve sütü bir tencereye koyup pişirin
Pişen tatlıyı fırından çıkarın ve kürdanla delikler açıp, ılımış olan şerbeti üzerine dökün
Şerbeti tatlı en ince ayrıntısına kadar çekince, sütle pişirdiğiniz beyaz çikolatayı, tatlının üzerinde gezdirerek dökün
Son olarak da bol miktarda Antep fıstığını tatlının üzerine serpin ve dilimleyerek servis edin
Afiyet olsun *
Zorunlu malzemeler:
6 yemek kaşığı yoğurt
6 yemek kaşığı irmik
6 yemek yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tere yağ
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Şerbeti için araç gereç:
4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Çeyrek limon suyu
Üzeri için araç gereç:
1 paket beyaz çikolata sos
2,5 su bardağı süt
Yeteri dek Antep fıstığı
Yapılışı:
Bir kabın içine yumurta ve toz şekeri döküp, mikserle köpük köpük olana kadar en ince ayrıntısına kadar çırpın
Tereyağını bir tavada eritin ve yumurtalı karışıma katıp karıştırın
Ardından yoğurt, irmik, un, vanilya, kabartma tozu ilave edip iyice çırpın
Borcam tepsiyi ıslatın ve karşımı içine boşaltın
Fırını 180 dereceye ayarlayın ve 5 dakika ısıtıp, borcam tepsiyi fırına sürün
Tatlı fırında pişerken, şerbeti sıralamak için su ve şekeri bir tencereye döküp ocağa alın ve kaynamaya başladığında, çeyrek limonu da içine sıkıp ocaktan alın
Şerbet soğurken, beyaz çikolata ve sütü bir tencereye koyup pişirin
Pişen tatlıyı fırından çıkarın ve kürdanla delikler açıp, ılımış olan şerbeti üzerine dökün
Şerbeti tatlı en ince ayrıntısına kadar çekince, sütle pişirdiğiniz beyaz çikolatayı, tatlının üzerinde gezdirerek dökün
Son olarak da bol miktarda Antep fıstığını tatlının üzerine serpin ve dilimleyerek servis edin
Afiyet olsun *