iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
4 adet yumurta 12 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı irmik 1 su bardağı un 1 su bardağı yoğurt 12 su bardağı ayçiçek yağı 1 adet rendelenmiş limon kabuğu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Fırın kabını yağlamak için:
1 tatlı kaşığı tereyağı Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu Servisi için:
4 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi
NASIL YAPILIR?
Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu tencereye aktarın Toz şeker eriyene kadar karıştırdığınız şerbet karışımını, kısık ateşte şurup kıvamını alana kadar kaynatın Kıvam alan şerbete limon suyu katıp, 23 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan aldığınız şerbet karışımını oda ısısında soğuması için bekletin Tatlının keki için; yumurtaları karıştırma kabına alın Toz şeker ilavesiyle krema kıvamını alana kadar bir mikser yardımıyla karıştırın Ayçiçek yağı ve yoğurdu ilave ettikten sonra karıştırmaya devam edin Tatlıya hoş bir aroma vermesi için rendelenmiş limon kabuğu ekleyin Sırasıyla; elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve irmik eklediğiniz kek harcını kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin Tereyağı ile yağladığınız fırın kabına kek harcını aktardıktan sonra üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin Tatlıyı, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 45 dakika kadar pişirin Fırından çıkan sıcak tatlıyı, dinlendirdikten sonra arzu ettiğiniz büyüklükte dilimleyin Sıcak tatlıya soğuyan şerbeti, bir kepçe yardımıyla azar azar dökün Şerbetini çeken tatlıyı dilim dilim çıkartıp, servis tabağına aldıktan sonra rendelenmiş Hindistan cevizi ile süsleyip servis edin Sevdiklerinizle paylaşın
4 adet yumurta 12 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı irmik 1 su bardağı un 1 su bardağı yoğurt 12 su bardağı ayçiçek yağı 1 adet rendelenmiş limon kabuğu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Fırın kabını yağlamak için:
1 tatlı kaşığı tereyağı Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu Servisi için:
4 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi
NASIL YAPILIR?
Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu tencereye aktarın Toz şeker eriyene kadar karıştırdığınız şerbet karışımını, kısık ateşte şurup kıvamını alana kadar kaynatın Kıvam alan şerbete limon suyu katıp, 23 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan aldığınız şerbet karışımını oda ısısında soğuması için bekletin Tatlının keki için; yumurtaları karıştırma kabına alın Toz şeker ilavesiyle krema kıvamını alana kadar bir mikser yardımıyla karıştırın Ayçiçek yağı ve yoğurdu ilave ettikten sonra karıştırmaya devam edin Tatlıya hoş bir aroma vermesi için rendelenmiş limon kabuğu ekleyin Sırasıyla; elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve irmik eklediğiniz kek harcını kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin Tereyağı ile yağladığınız fırın kabına kek harcını aktardıktan sonra üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin Tatlıyı, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 45 dakika kadar pişirin Fırından çıkan sıcak tatlıyı, dinlendirdikten sonra arzu ettiğiniz büyüklükte dilimleyin Sıcak tatlıya soğuyan şerbeti, bir kepçe yardımıyla azar azar dökün Şerbetini çeken tatlıyı dilim dilim çıkartıp, servis tabağına aldıktan sonra rendelenmiş Hindistan cevizi ile süsleyip servis edin Sevdiklerinizle paylaşın