iltasyazilim
FD Üye
http:img50**************img50890918448243cj7
Malzemeler:
3 yumurta, oda sıcaklığında
2 fincan irmik
4 fincan un
3 fincan şeker
3 fincan yoğurt, oda sıcaklığında
1 fincan zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya (yerine 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi kullandım)
Şurup:
35 bardak şeker
4 bardak su
4 tatlı kaşığı limon suyu
üzerine dilerseniz, bir avuçtan az çam fıstığı
Hazırlanışı:
22×33cm boyutunda bir dikdörtgen ya da büyük boy yuvarlak borcamınızı yağlayın
Çam fıstığı ile süsleyecekseniz yağsız tavada biraz kavurun
Kek malzemelerini verilen sırayla ekleyip iyice karışana kadar çırpın Yağlı tepsiye yayın Çam fıstıklarını kullanacaksanız, üzerine gelişi güzel, ya da kesince her bir dilime bir tane gelecek şekilde yerleştirin 350F (175C) ısınmış fırında pişirin (yaklaşık 25 30 dk)
Kekiniz pişerken şurubu yapın ki fırından çıktığında şurubu da hazır olsun şeker ve suyu bir tencerede, orta harlı ateşte kaynatın Kaynayınca limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatın Kalın bir şurup olmayacak; çok kaynatmanıza gerek yok
Kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa kekiniz olmuş demektir, fırından çıkarın Bir kepçe yardımı ile şırasını üzerine yavaş yavaş, çektire çektire dökün Soğuyunca servis yapın
Malzemeler:
3 yumurta, oda sıcaklığında
2 fincan irmik
4 fincan un
3 fincan şeker
3 fincan yoğurt, oda sıcaklığında
1 fincan zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya (yerine 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi kullandım)
Şurup:
35 bardak şeker
4 bardak su
4 tatlı kaşığı limon suyu
üzerine dilerseniz, bir avuçtan az çam fıstığı
Hazırlanışı:
22×33cm boyutunda bir dikdörtgen ya da büyük boy yuvarlak borcamınızı yağlayın
Çam fıstığı ile süsleyecekseniz yağsız tavada biraz kavurun
Kek malzemelerini verilen sırayla ekleyip iyice karışana kadar çırpın Yağlı tepsiye yayın Çam fıstıklarını kullanacaksanız, üzerine gelişi güzel, ya da kesince her bir dilime bir tane gelecek şekilde yerleştirin 350F (175C) ısınmış fırında pişirin (yaklaşık 25 30 dk)
Kekiniz pişerken şurubu yapın ki fırından çıktığında şurubu da hazır olsun şeker ve suyu bir tencerede, orta harlı ateşte kaynatın Kaynayınca limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatın Kalın bir şurup olmayacak; çok kaynatmanıza gerek yok
Kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa kekiniz olmuş demektir, fırından çıkarın Bir kepçe yardımı ile şırasını üzerine yavaş yavaş, çektire çektire dökün Soğuyunca servis yapın