iltasyazilim
FD Üye
Yoğurt Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı yoğurt
*Yarım limon rendesi
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*2 su bardağı un dikkatli koyun
Şerbeti için;
*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*Birkaç damla limon
Yoğurt Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbet için su ve şekeri tencereye alın Kaynadıktan sonra altını hafif kısın Kaşık kontrolüyle bakın Son damla hafiften uzayarak düşüyorsa olmuş demektir Birkaç damla limon sıkın ve altını kapatın Keki için yumurta ve şekeri iyice çırpın Yoğurt, sıvı yağ, limon rendesi ve vanilyayıda ekleyip karıştırın Kabartma tozu ve unu da ekledikten sonra yağlanmış kare borcama dökün 175 derecede kızarana kadar pişirin Tatlı fırından çıktıktan sonra ilk sıcağı çıksın Daha sonra ılık şerbeti üstüne dökün Ben çatalla üstüne delikler açtım Şerbeti iyi çeksin diye şerbeti döktükten sonra üstünü kapatın
*3 yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı yoğurt
*Yarım limon rendesi
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*2 su bardağı un dikkatli koyun
Şerbeti için;
*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*Birkaç damla limon
Yoğurt Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbet için su ve şekeri tencereye alın Kaynadıktan sonra altını hafif kısın Kaşık kontrolüyle bakın Son damla hafiften uzayarak düşüyorsa olmuş demektir Birkaç damla limon sıkın ve altını kapatın Keki için yumurta ve şekeri iyice çırpın Yoğurt, sıvı yağ, limon rendesi ve vanilyayıda ekleyip karıştırın Kabartma tozu ve unu da ekledikten sonra yağlanmış kare borcama dökün 175 derecede kızarana kadar pişirin Tatlı fırından çıktıktan sonra ilk sıcağı çıksın Daha sonra ılık şerbeti üstüne dökün Ben çatalla üstüne delikler açtım Şerbeti iyi çeksin diye şerbeti döktükten sonra üstünü kapatın