iltasyazilim
FD Üye
Yoğurt Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3*tane yumurta
*2 kahve fincanı şeker
*3 Kahve fincanı irmik
*4 yemek kaşığı yoğurt
*Yarım limon suyu Ve kabuğunun rendesi
*Kabartma tozu
*Vanilya
*4 fincan un
Şerbeti için:
*8 kahve fincanı şeker
*10 kahve fincanı su
*Çeyrek limon suyu
Yoğurt Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım suyu ve şekeri tencereye alıp kaynadıktan sonra limon suyumuzu ilave edelim ve altını kapatalım çok kaynamasın Şerbetimizi soğumaya bırakalım
Önce yumurta ve şekeri çırpma kabında köpürünceye kadar çırpalım Un hariç bütün malzemeleri koyalım Güzelce karıştıralım Unu kontrollü bir şekilde koyalım Yağlanmış fırın tepsisine dökelim Ben dikdörtgen borcamı kullandım 180°’de kızarana kadar pişirelim çıkınca ılık olan şerbetimizi dökelim
*3*tane yumurta
*2 kahve fincanı şeker
*3 Kahve fincanı irmik
*4 yemek kaşığı yoğurt
*Yarım limon suyu Ve kabuğunun rendesi
*Kabartma tozu
*Vanilya
*4 fincan un
Şerbeti için:
*8 kahve fincanı şeker
*10 kahve fincanı su
*Çeyrek limon suyu
Yoğurt Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım suyu ve şekeri tencereye alıp kaynadıktan sonra limon suyumuzu ilave edelim ve altını kapatalım çok kaynamasın Şerbetimizi soğumaya bırakalım
Önce yumurta ve şekeri çırpma kabında köpürünceye kadar çırpalım Un hariç bütün malzemeleri koyalım Güzelce karıştıralım Unu kontrollü bir şekilde koyalım Yağlanmış fırın tepsisine dökelim Ben dikdörtgen borcamı kullandım 180°’de kızarana kadar pişirelim çıkınca ılık olan şerbetimizi dökelim