Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

yoğurtla yapılan mezeleri

yoğurtla yapılan mezeleri
0
129

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
yoğurtla yapılan mezelerin tarifi

Yoğurtlu havuç rendesi

3 adet büyük havucun rendesi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
½ nehir kaşığı toz şeker
1 avuç maydonoz (ince kıyılmış)
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
Tuzlu

Havuçlar üzerlerine şeker serpilip zeytinyağında sularını salıp çekene kadar pişirilir Sarmısaklı süzme yoğurtla karıştırılır Maydonozu eklenir, kırmızı biber ile süslenip servis edilir


Kırmızı lahana mezesi

¼ orta yükseklik kırmızı lahana (ince kıyılmış)
2 dilim bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı sirke
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Kırmızı lahana tuzla ovulur ve mutfak robotunda zeytinyağı eklenerek püre haline getirilir Bayat ekmek içleri suda yumuşatılır ve pozitif suları süzüldükten daha sonra robottaki lahanaya eklenir ve defalarca birlikte bir iki kere daha karıştırılır Bu püre sarmısaklı süzme yoğurtla karıştırıldıktan daha sonra sirkesi ve tuzu eklenir Kırmızı biber ile süslenip servis edilir


Babaganuş

4 adet ince patlıcan (közlenecek)
1 yemek yemek kaşığı tahin
1 tatlı kaşığı limon suyu
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
1 yemek yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Patlıcanlar is tadı almaları için önce ocağın üzerinde közlenir Kabuğu hafıfçe yandıktan daha sonra 200 C (400 F) fırında içleri tamamen yumuşayana değin pişirilir Soğuduktan sonradan kabukları soyulur ve içleri bir süzgece koyularak kara suyunun akması sağlanır Bu işlemden daha sonra çatalla ezilerek sarmısaklı yoğurt, tahin, zeytinyağı ile karıştırılır Tuzu ayarlanır, kırmızı biber ile süslenip servis edilir


Haydari

4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuzlu

Nane sarmısaklı yoğurtla karıştırılır Zeytinyağı ve tuzla tadı ayarlanır, kırmızı biber ile süslenip servis edilir *
 
858,543Konular
981,899Mesajlar
32,558Kullanıcılar
doğandoğanSon üye
Üst Alt