nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
yoğurtla yapılan mezelerin tarifi
Yoğurtlu havuç rendesi
3 adet büyük havucun rendesi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
½ nehir kaşığı toz şeker
1 avuç maydonoz (ince kıyılmış)
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
Tuzlu
Havuçlar üzerlerine şeker serpilip zeytinyağında sularını salıp çekene kadar pişirilir Sarmısaklı süzme yoğurtla karıştırılır Maydonozu eklenir, kırmızı biber ile süslenip servis edilir
Kırmızı lahana mezesi
¼ orta yükseklik kırmızı lahana (ince kıyılmış)
2 dilim bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı sirke
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Kırmızı lahana tuzla ovulur ve mutfak robotunda zeytinyağı eklenerek püre haline getirilir Bayat ekmek içleri suda yumuşatılır ve pozitif suları süzüldükten daha sonra robottaki lahanaya eklenir ve defalarca birlikte bir iki kere daha karıştırılır Bu püre sarmısaklı süzme yoğurtla karıştırıldıktan daha sonra sirkesi ve tuzu eklenir Kırmızı biber ile süslenip servis edilir
Babaganuş
4 adet ince patlıcan (közlenecek)
1 yemek yemek kaşığı tahin
1 tatlı kaşığı limon suyu
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
1 yemek yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Patlıcanlar is tadı almaları için önce ocağın üzerinde közlenir Kabuğu hafıfçe yandıktan daha sonra 200 C (400 F) fırında içleri tamamen yumuşayana değin pişirilir Soğuduktan sonradan kabukları soyulur ve içleri bir süzgece koyularak kara suyunun akması sağlanır Bu işlemden daha sonra çatalla ezilerek sarmısaklı yoğurt, tahin, zeytinyağı ile karıştırılır Tuzu ayarlanır, kırmızı biber ile süslenip servis edilir
Haydari
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuzlu
Nane sarmısaklı yoğurtla karıştırılır Zeytinyağı ve tuzla tadı ayarlanır, kırmızı biber ile süslenip servis edilir *
Yoğurtlu havuç rendesi
3 adet büyük havucun rendesi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
½ nehir kaşığı toz şeker
1 avuç maydonoz (ince kıyılmış)
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
Tuzlu
Havuçlar üzerlerine şeker serpilip zeytinyağında sularını salıp çekene kadar pişirilir Sarmısaklı süzme yoğurtla karıştırılır Maydonozu eklenir, kırmızı biber ile süslenip servis edilir
Kırmızı lahana mezesi
¼ orta yükseklik kırmızı lahana (ince kıyılmış)
2 dilim bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı sirke
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Kırmızı lahana tuzla ovulur ve mutfak robotunda zeytinyağı eklenerek püre haline getirilir Bayat ekmek içleri suda yumuşatılır ve pozitif suları süzüldükten daha sonra robottaki lahanaya eklenir ve defalarca birlikte bir iki kere daha karıştırılır Bu püre sarmısaklı süzme yoğurtla karıştırıldıktan daha sonra sirkesi ve tuzu eklenir Kırmızı biber ile süslenip servis edilir
Babaganuş
4 adet ince patlıcan (közlenecek)
1 yemek yemek kaşığı tahin
1 tatlı kaşığı limon suyu
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
1 yemek yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Patlıcanlar is tadı almaları için önce ocağın üzerinde közlenir Kabuğu hafıfçe yandıktan daha sonra 200 C (400 F) fırında içleri tamamen yumuşayana değin pişirilir Soğuduktan sonradan kabukları soyulur ve içleri bir süzgece koyularak kara suyunun akması sağlanır Bu işlemden daha sonra çatalla ezilerek sarmısaklı yoğurt, tahin, zeytinyağı ile karıştırılır Tuzu ayarlanır, kırmızı biber ile süslenip servis edilir
Haydari
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuzlu
Nane sarmısaklı yoğurtla karıştırılır Zeytinyağı ve tuzla tadı ayarlanır, kırmızı biber ile süslenip servis edilir *