Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yoğurtla Yapılan Mezelerin Tarifi

Yoğurtla Yapılan Mezelerin Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Yoğurtla Yapılan Mezeler nelerdir nasıl yapılır Yoğurtla Yapılan Meze Tarifleri

Cevap: Yoğurtla Yapılan Mezelerin Tarifi


Babaganuş mezesi

4 adet ince patlıcan (közlenecek)
1 yemek yemek kaşığı tahin
1 tatlı kaşığı limon suyu
4 yemek yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
1 yemek yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Patlıcanlar is tadı almaları için önce ocağın üzerinde közlenir Kabuğu hafıfçe yandıktan sonradan 200 C (400 F) fırında içleri en ince ayrıntısına kadar yumuşayana kadar pişirilir Soğuduktan sonra kabukları soyulur ve içleri bir süzgece koyularak kara suyunun akması sağlanır Bu işlemden sonra çatalla ezilerek sarmısaklı yoğurt tahin zeytinyağı ile karıştırılır Tuzu ayarlanır kırmızı biber ile süslenip servis edilir

Yoğurtlu havuç rendesi mezesi

3 adet büyük havucun rendesi
3 yemek yemek kaşığı zeytinyağı
½ akarsu kaşığı toz şeker
1 avuç maydonoz (ince kıyılmış)
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
Tuz
Havuçlar üzerlerine şeker serpilip zeytinyağında sularını salıp çekene dek pişirilir Sarmısaklı süzme yoğurtla karıştırılır Maydonozu eklenir kırmızı biber ile süslenip servis edilir


Kırmızı lahana mezesi
¼ orta irtifa kırmızı lahana (ince kıyılmış)
2 dilim bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı sirke
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
1 yemek yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Kırmızı lahana tuzla ovulur ve mutfak robotunda zeytinyağı eklenerek püre haline getirilir Bayat ekmek içleri suda yumuşatılır ve artı suları süzüldükten sonra robottaki lahanaya eklenir ve defalarca birlikte bir iki kez daha karıştırılır Bu püre sarmısaklı süzme yoğurtla karıştırıldıktan sonradan sirkesi ve tuzu eklenir Kırmızı biber ile süslenip servis edilir

Haydari mezesi

4 yemek yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
1 yemek yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Nane sarmısaklı yoğurtla karıştırılır Zeytinyağı ve tuzla tadı ayarlanır kırmızı biber ile süslenip servis edilir *
 
858,506Konular
983,055Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt