iltasyazilim
FD Üye
Yoğurtla Yapılan Mezeler nelerdir nasıl yapılır Yoğurtla Yapılan Meze Tarifleri
Cevap: Yoğurtla Yapılan Mezelerin Tarifi
Babaganuş mezesi
4 adet ince patlıcan (közlenecek)
1 yemek yemek kaşığı tahin
1 tatlı kaşığı limon suyu
4 yemek yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
1 yemek yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Patlıcanlar is tadı almaları için önce ocağın üzerinde közlenir Kabuğu hafıfçe yandıktan sonradan 200 C (400 F) fırında içleri en ince ayrıntısına kadar yumuşayana kadar pişirilir Soğuduktan sonra kabukları soyulur ve içleri bir süzgece koyularak kara suyunun akması sağlanır Bu işlemden sonra çatalla ezilerek sarmısaklı yoğurt tahin zeytinyağı ile karıştırılır Tuzu ayarlanır kırmızı biber ile süslenip servis edilir
Yoğurtlu havuç rendesi mezesi
3 adet büyük havucun rendesi
3 yemek yemek kaşığı zeytinyağı
½ akarsu kaşığı toz şeker
1 avuç maydonoz (ince kıyılmış)
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
Tuz
Havuçlar üzerlerine şeker serpilip zeytinyağında sularını salıp çekene dek pişirilir Sarmısaklı süzme yoğurtla karıştırılır Maydonozu eklenir kırmızı biber ile süslenip servis edilir
Kırmızı lahana mezesi
¼ orta irtifa kırmızı lahana (ince kıyılmış)
2 dilim bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı sirke
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
1 yemek yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Kırmızı lahana tuzla ovulur ve mutfak robotunda zeytinyağı eklenerek püre haline getirilir Bayat ekmek içleri suda yumuşatılır ve artı suları süzüldükten sonra robottaki lahanaya eklenir ve defalarca birlikte bir iki kez daha karıştırılır Bu püre sarmısaklı süzme yoğurtla karıştırıldıktan sonradan sirkesi ve tuzu eklenir Kırmızı biber ile süslenip servis edilir
Haydari mezesi
4 yemek yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
1 yemek yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Nane sarmısaklı yoğurtla karıştırılır Zeytinyağı ve tuzla tadı ayarlanır kırmızı biber ile süslenip servis edilir *
Cevap: Yoğurtla Yapılan Mezelerin Tarifi
Babaganuş mezesi
4 adet ince patlıcan (közlenecek)
1 yemek yemek kaşığı tahin
1 tatlı kaşığı limon suyu
4 yemek yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
1 yemek yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Patlıcanlar is tadı almaları için önce ocağın üzerinde közlenir Kabuğu hafıfçe yandıktan sonradan 200 C (400 F) fırında içleri en ince ayrıntısına kadar yumuşayana kadar pişirilir Soğuduktan sonra kabukları soyulur ve içleri bir süzgece koyularak kara suyunun akması sağlanır Bu işlemden sonra çatalla ezilerek sarmısaklı yoğurt tahin zeytinyağı ile karıştırılır Tuzu ayarlanır kırmızı biber ile süslenip servis edilir
Yoğurtlu havuç rendesi mezesi
3 adet büyük havucun rendesi
3 yemek yemek kaşığı zeytinyağı
½ akarsu kaşığı toz şeker
1 avuç maydonoz (ince kıyılmış)
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
Tuz
Havuçlar üzerlerine şeker serpilip zeytinyağında sularını salıp çekene dek pişirilir Sarmısaklı süzme yoğurtla karıştırılır Maydonozu eklenir kırmızı biber ile süslenip servis edilir
Kırmızı lahana mezesi
¼ orta irtifa kırmızı lahana (ince kıyılmış)
2 dilim bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı sirke
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
1 yemek yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Kırmızı lahana tuzla ovulur ve mutfak robotunda zeytinyağı eklenerek püre haline getirilir Bayat ekmek içleri suda yumuşatılır ve artı suları süzüldükten sonra robottaki lahanaya eklenir ve defalarca birlikte bir iki kez daha karıştırılır Bu püre sarmısaklı süzme yoğurtla karıştırıldıktan sonradan sirkesi ve tuzu eklenir Kırmızı biber ile süslenip servis edilir
Haydari mezesi
4 yemek yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
1 yemek yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Nane sarmısaklı yoğurtla karıştırılır Zeytinyağı ve tuzla tadı ayarlanır kırmızı biber ile süslenip servis edilir *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.