iltasyazilim
FD Üye
Yoğurtlu Aş (Ayran ) Tarifi İçin Malzemeler
*3 demet Perpetöyün (semiz otu)
*1 demet Keşniş
*1 demet Dere otu
*1 kase(doğranmış)*Yeşil fasulye
*Orta boy(yumru) pirinç 3 yemek kaşığı
*34 diş Sarımsak
*Tuz
*Ayran
Yoğurtlu Aş (Ayran ) Tarifi Yapılışı Tüm yeşillikler iyice yıkanıp, küçükküçük doğruyoruz Fasulyeleride küçük küp doğruyoruz Bir tencereye yaklaşık 2 bardak su döküb kaynatıyoruz Su kaynayınca tuzunu ve fasulyeyi ekliyoruz Fasulye yaklaşık 5 dakika pişdikden sonra pirinçi ilave ediyoruz Pirinçimiz pişince yeşillikleri ve küçük doğradımız sarımsağı da ilave edib 23 dak kaynatıb altını kapatıyoruz Hazır olan içliyimizin suyunu süzüyoruz Güzel bir ayran yapıyıruz Harcımız soğuduğunda ihtiyac kadarını ayrana ilave ediyoruz Afiyet olsun
NOT:Harcımızın ihtiyac kadarını kullanıyoruz, kalanını ise buzdolabında muhafıza ediyoruz Bu harca kuzukulağı, unnuca gibi bazı yabani yeşillikleri de kullana biliriz
*3 demet Perpetöyün (semiz otu)
*1 demet Keşniş
*1 demet Dere otu
*1 kase(doğranmış)*Yeşil fasulye
*Orta boy(yumru) pirinç 3 yemek kaşığı
*34 diş Sarımsak
*Tuz
*Ayran
Yoğurtlu Aş (Ayran ) Tarifi Yapılışı Tüm yeşillikler iyice yıkanıp, küçükküçük doğruyoruz Fasulyeleride küçük küp doğruyoruz Bir tencereye yaklaşık 2 bardak su döküb kaynatıyoruz Su kaynayınca tuzunu ve fasulyeyi ekliyoruz Fasulye yaklaşık 5 dakika pişdikden sonra pirinçi ilave ediyoruz Pirinçimiz pişince yeşillikleri ve küçük doğradımız sarımsağı da ilave edib 23 dak kaynatıb altını kapatıyoruz Hazır olan içliyimizin suyunu süzüyoruz Güzel bir ayran yapıyıruz Harcımız soğuduğunda ihtiyac kadarını ayrana ilave ediyoruz Afiyet olsun
NOT:Harcımızın ihtiyac kadarını kullanıyoruz, kalanını ise buzdolabında muhafıza ediyoruz Bu harca kuzukulağı, unnuca gibi bazı yabani yeşillikleri de kullana biliriz