Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yoğurtlu Aş (Ayran )

Yoğurtlu Aş (Ayran )

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Yoğurtlu Aş (Ayran ) Tarifi İçin Malzemeler

*3 demet Perpetöyün (semiz otu)
*1 demet Keşniş
*1 demet Dere otu
*1 kase(doğranmış)*Yeşil fasulye
*Orta boy(yumru) pirinç 3 yemek kaşığı
*34 diş Sarımsak
*Tuz
*Ayran

Yoğurtlu Aş (Ayran ) Tarifi Yapılışı Tüm yeşillikler iyice yıkanıp, küçükküçük doğruyoruz Fasulyeleride küçük küp doğruyoruz Bir tencereye yaklaşık 2 bardak su döküb kaynatıyoruz Su kaynayınca tuzunu ve fasulyeyi ekliyoruz Fasulye yaklaşık 5 dakika pişdikden sonra pirinçi ilave ediyoruz Pirinçimiz pişince yeşillikleri ve küçük doğradımız sarımsağı da ilave edib 23 dak kaynatıb altını kapatıyoruz Hazır olan içliyimizin suyunu süzüyoruz Güzel bir ayran yapıyıruz Harcımız soğuduğunda ihtiyac kadarını ayrana ilave ediyoruz Afiyet olsun
NOT:Harcımızın ihtiyac kadarını kullanıyoruz, kalanını ise buzdolabında muhafıza ediyoruz Bu harca kuzukulağı, unnuca gibi bazı yabani yeşillikleri de kullana biliriz
 
858,498Konular
982,047Mesajlar
30,025Kullanıcılar
emre0544Son üye
Üst Alt