Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yoğurtlu Bezelye (Gaziantep)

Yoğurtlu Bezelye (Gaziantep)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Yoğurtlu Bezelye (Gaziantep) Tarifi İçin Malzemeler

*250 gr kuşbaşı doğranmış et
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*2 su bardağı haşlanmış bezelye
*1 büyük patates
*1 büyük havuç
*3 kase yoğurt
*1 yumurta
*1 5 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*1 yemek kaşığı nane

Yoğurtlu Bezelye (Gaziantep) Tarifi Yapılışı
Yine yöresel bir yemek paylaşacağım sizinle Büyük ihtimalle bir çoğunuz denememişsinizdir Çok güzel görünümlü ve tadı da muhteşemdir
Geçelim tarife
İlk olarak küçük parçalar halinde doğranmış olan etimizi düdüklü tencere alıyoruz haşlamaya başlıyoruz ilk siyah suyu çıkınca köpüğünü alıyoruz Düdüklü kapatıp haşlamayı bırakıyoruz Etler pişmeye yakın küçük küçük doğranmış olan havuç ve patatesleri de ekliyoruz Hala yemeğimiz kaynamaya devam ediyor, tuzunu da ekleyelim
Sebzeler yumuşayıncaya Ben haşlanmış nohut ve bezelye tercih ettim onları da direk yemeye ekliyoruz Çok sulu çorba gibi olmasın Suyu sebzeleri geçmesin
 
858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt