iltasyazilim
FD Üye
Yoğurtlu Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
*½ kg çarliston biber
*½ kg süzme yoğurt
*½ kg yoğurt
*İnce dövülmüş kaya tuzu
Yoğurtlu Biber Turşusu Tarifi Yapılışı
Çarliston biberler yıkanır kurulanır, sadece bıçakla sapı kesilir
Çok büyük olmayan, çarliston biberin boyunun rahatlıkla sığabileceği bir kavanoz gerekli
Çarliston biberler dik olarak kavanoza yerleştirilir
Süzme yoğurt kavanoza boşaltılır
Üzerine yoğurt ilave edilir Kaşıkla kavanoza İnce dövülmüş kaya tuzu biberlerin üzerine şöyle bir serpilir Kavanozun üzerinde boşluk kaldıysa yatay olarak biber dizip üzerine tekrar yoğurt koyabilirsiniz
Arada incelttiğiniz kaya tuzundan serpebilirsiniz Ben turşuları çok tuzlu yapmıyorum Siz de kendi istediğiniz ölçülerde ayarlayabilirsiniz
Serin bir yerde, biberler sararıncaya kadar bekletilir, sonra buzdolabına kaldırılır
Hem turşu, hem meze tadında
Biberleri dilimleyerek, üzerine biraz da yoğurt koyarak servis yapılır
İsterseniz kırmızı biber yakılarak ta üzerine koyulabilir
Afiyet olsun
*½ kg çarliston biber
*½ kg süzme yoğurt
*½ kg yoğurt
*İnce dövülmüş kaya tuzu
Yoğurtlu Biber Turşusu Tarifi Yapılışı
Çarliston biberler yıkanır kurulanır, sadece bıçakla sapı kesilir
Çok büyük olmayan, çarliston biberin boyunun rahatlıkla sığabileceği bir kavanoz gerekli
Çarliston biberler dik olarak kavanoza yerleştirilir
Süzme yoğurt kavanoza boşaltılır
Üzerine yoğurt ilave edilir Kaşıkla kavanoza İnce dövülmüş kaya tuzu biberlerin üzerine şöyle bir serpilir Kavanozun üzerinde boşluk kaldıysa yatay olarak biber dizip üzerine tekrar yoğurt koyabilirsiniz
Arada incelttiğiniz kaya tuzundan serpebilirsiniz Ben turşuları çok tuzlu yapmıyorum Siz de kendi istediğiniz ölçülerde ayarlayabilirsiniz
Serin bir yerde, biberler sararıncaya kadar bekletilir, sonra buzdolabına kaldırılır
Hem turşu, hem meze tadında
Biberleri dilimleyerek, üzerine biraz da yoğurt koyarak servis yapılır
İsterseniz kırmızı biber yakılarak ta üzerine koyulabilir
Afiyet olsun