Çayla birlikte tüketilen börek tanımlarına bir yenisini daha ekleyemeye ne dersiniz? Prodüksiyonu yalnızca 10 dakikanızı alacak olan yoğurtlu, hem yumuşacık hem de doyurucu bir börek tanımını sizlerin beğenisine sunuyoruz. Tadı enfes olan yoğurtlu börek tanımını kesinlikle denemelisiniz.
Yoğurt ile hazırlanan tüm lezzetlerin yumuşacık olduğunu bilmeyen yoktur. Hem yumuşacık olan tarifler tıpkı vakitte uzun vade tazeliğini himayesiyle da herkesin tercih ettiği tarifler arasındadır. Bugün sizlere vereceğiniz tanımda yoğurtlu. Çayın yanında, altın günlerinde velev evlatların mektep beslenme çantalarına bile ekleyebileceğiniz enfes yoğurtlu börek tanımı ile sizleri tanıştırıyoruz. Bir kere yaptıktan sonra sık sık pişirmek isteyeceğiniz yoğurtlu böreği isterseniz buzlukta da saklayabilirsiniz ve istediğiniz devir ısıtarak servis edebilirsiniz. Kıvamı ve tadıyla adeta çok beğeneceğiniz yoğurtlu böreğin tanımı bugünkü metnimizde bulabilirsiniz.
YOĞURTLU BÖREK TANIMI:
MATERYALLER
6 adet yufka
300 gram tereyağı
Yarım su bardağı likit yağ
3 su bardağı yoğurt
Üzeri için;
2 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı susam
YAPILIŞI
Bir tavada tereyağını ve likit yağı karıştırın. Bu sırada kaseye yoğurdu ve mayonezi alıp şıkça çırpın.
Yufkalardan birisini tezgaha yayın ve üstünü bir fırça ile her tarafı yağlanacak halde yağlayın.
Hazırladığınız yoğurt karışımından 3 kaşık alıp, fırça yardımıyla yufkanın her konumuna gelecek biçimde sürün.
Üzerine 2. yufkayı koyup, birebir süreçleri tekrarlayın.
Tepsiye dizdiğiniz yufkaların en süt kısmına yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin.
180 radde fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişirin.
Dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...