iltasyazilim
FD Üye
Yoğurtlu Bulgur Köfte Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*2 su bardağı İnce (köftelik) bulgur
*3 su bardağı kaynar su
*Aldığı kadar un
*Tuz
Üzeri için;
*Yoğurt
*Nane
*Tuz
*İsteğe bağlı
*Tereyağı
*Pul biber
Yoğurtlu Bulgur Köfte Tarifi Yapılışı Öncelikle bulgurumuzu hamuru yoğuracağımız kaba alıyoruz Üzerine kaynattığımız 3 su bardağı suyu ilave ediyoruz kabarana ve hafif soğuyana kadar üzeri kapalı bir şekilde bekliyoruz
Ilınan bulgurlarımıza 1 yumurta kırıp yavaş yavaş ele yapışan ve yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekliyoruz Aynı zamanda da göz kararı tuz ekliyoruz Kıvamı size kalmış yalnızca biraz sertleşip malzemeler birbirini tutana kadar un eklememiz yeterli
Fırın tepsimizi unluyoruz Maksimum 1 lira boyutunu geçmeyecek ama misketten de küçük olmayacak şekilde parçalar kopartıp ister yuvarlayıp ister oval hale getirip unladığımız tepsiye alıyoruz Bu aşamada hamur elimize yapışmasın diye sıvı yap veya su kullanabilirsiniz
Yuvarlayıp hazırladığımız köftelerimizi kaynattığımız suya atıp bütün köfteler yüzeye çıkana kadar haşlıyoruz Ortalama 57 dakika sürüyor boyutlarına göre Haşlanan köfteleri süzmek için bir süzgeçten yardım alıyoruz Yapışmaz korkmayın
Yoğurdumuzu başka derin bir kaba alıp güzelce hafif krema kıvamına gelene kadar koyu ayran gibi sulandırmamız gerekirse sulandırarak çırpıyoruz İçine damak zevkimize göre tuz ve 1 tatlı kaşığından biraz fazla yine damak zevkimize göre nane ekliyoruz Dileyenler bu aşamada da pul biber ekleyebilirler
Soğuyan haşlanmış köftelerimizi yoğurtlu karışıma ekliyoruz Yaz ayındaysak eğer taze nane de kıyarak ekleyebilirsiniz
Buz dolabında 15 dakika yada 1 gece bekletip köftelerimizin yoğurdun fazla suyunu çekmesini sağlıyoruz Çok kuru ve yoğun gelirse servisten önce biraz sulandırılmış yoğurt ekleyip karıştırıyoruz
İsteğe bağlı tereyağı veya sıvı yağı kızdırıp içinde pul biber yakarak üzerine döküp ister porsiyonluk ister büyük servis tabağında ortaya servis ediyoruz
Aynı zamanda miktarı 2 ye katlayarak hazırladığımız köfteleri haşlayıp iyice soğuttuktan sonra daha sonra vereceğim ekşili köfte tarifinde de kullanabileceğiniz gibi derin dondurucuda yaklaşık 6 ay kadar saklayıp daha sonra da tüketebilirsiniz Derin dondurucuda saklayacaklara tavsiyem küçük miktarlarda ayrı ayrı paletlerseniz açılması ve kullanması daha kolay olacaktır
Şimdiden afiyet olsun Olur ki denerseniz benimle görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim
*2 su bardağı İnce (köftelik) bulgur
*3 su bardağı kaynar su
*Aldığı kadar un
*Tuz
Üzeri için;
*Yoğurt
*Nane
*Tuz
*İsteğe bağlı
*Tereyağı
*Pul biber
Yoğurtlu Bulgur Köfte Tarifi Yapılışı Öncelikle bulgurumuzu hamuru yoğuracağımız kaba alıyoruz Üzerine kaynattığımız 3 su bardağı suyu ilave ediyoruz kabarana ve hafif soğuyana kadar üzeri kapalı bir şekilde bekliyoruz
Ilınan bulgurlarımıza 1 yumurta kırıp yavaş yavaş ele yapışan ve yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekliyoruz Aynı zamanda da göz kararı tuz ekliyoruz Kıvamı size kalmış yalnızca biraz sertleşip malzemeler birbirini tutana kadar un eklememiz yeterli
Fırın tepsimizi unluyoruz Maksimum 1 lira boyutunu geçmeyecek ama misketten de küçük olmayacak şekilde parçalar kopartıp ister yuvarlayıp ister oval hale getirip unladığımız tepsiye alıyoruz Bu aşamada hamur elimize yapışmasın diye sıvı yap veya su kullanabilirsiniz
Yuvarlayıp hazırladığımız köftelerimizi kaynattığımız suya atıp bütün köfteler yüzeye çıkana kadar haşlıyoruz Ortalama 57 dakika sürüyor boyutlarına göre Haşlanan köfteleri süzmek için bir süzgeçten yardım alıyoruz Yapışmaz korkmayın
Yoğurdumuzu başka derin bir kaba alıp güzelce hafif krema kıvamına gelene kadar koyu ayran gibi sulandırmamız gerekirse sulandırarak çırpıyoruz İçine damak zevkimize göre tuz ve 1 tatlı kaşığından biraz fazla yine damak zevkimize göre nane ekliyoruz Dileyenler bu aşamada da pul biber ekleyebilirler
Soğuyan haşlanmış köftelerimizi yoğurtlu karışıma ekliyoruz Yaz ayındaysak eğer taze nane de kıyarak ekleyebilirsiniz
Buz dolabında 15 dakika yada 1 gece bekletip köftelerimizin yoğurdun fazla suyunu çekmesini sağlıyoruz Çok kuru ve yoğun gelirse servisten önce biraz sulandırılmış yoğurt ekleyip karıştırıyoruz
İsteğe bağlı tereyağı veya sıvı yağı kızdırıp içinde pul biber yakarak üzerine döküp ister porsiyonluk ister büyük servis tabağında ortaya servis ediyoruz
Aynı zamanda miktarı 2 ye katlayarak hazırladığımız köfteleri haşlayıp iyice soğuttuktan sonra daha sonra vereceğim ekşili köfte tarifinde de kullanabileceğiniz gibi derin dondurucuda yaklaşık 6 ay kadar saklayıp daha sonra da tüketebilirsiniz Derin dondurucuda saklayacaklara tavsiyem küçük miktarlarda ayrı ayrı paletlerseniz açılması ve kullanması daha kolay olacaktır
Şimdiden afiyet olsun Olur ki denerseniz benimle görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim