Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yoğurtlu Büzme Börek

Yoğurtlu Büzme Börek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Malzemeler
2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir

Yarım demet maydanoz
2 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 kg yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
4 adet yumurta
Tuz
2 su bardağı yoğurt

Üzeri için: Haşhaş tohumu veya çörekotu (susam da olabilir)
2 su bardağı su
4 çorba kaşığı margarin
Yapılışı



Derin bir kasede beyaz peyniri, ince kıyılmış maydanozu ve toz kırmızıbiberi karıştırın Yufkaları üst üste gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin ve ortadan ikiye kesin Tek tek yağlayarak yanlardan üst üste gelecek şekilde (gözleme yapar gibi) katlayın Üzerine hazırladığınız peynirli karışımdan koyun Yuvarlak ve düz kenarları elinizle büzdürün Yağlanmış bir tepsiye yan yana dizin Bu işlemin sonunda yumurtayı, tuzu, yoğurdu ve suyu bir kabın içerisinde çırpın Tepsideki yufkaların üzerine yayın En üste haşhaş veya çörekotu serpin Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin Pişen böreği soğumaya bırakın (1 gün bekletirseniz daha lezzetli olur) Tencerede su ve margarini kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğuk böreğin üzerine gezdirin 150 derecede ısıtıp kapatın Üzeri kapalı olarak, suyunu çekene dek bekletin Sonrasında dilimleyerek sıcak servis yapın

 
858,505Konular
982,772Mesajlar
33,066Kullanıcılar
bulo1337Son üye
Üst Alt