iltasyazilim
FD Üye
Yoğurtlu Cevizli Kabak Salatası Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet kabak ( Benim kullandığım kabak büyük olduğu için 1 adet kullandım )
*12 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağ ( Ben zeytinyağı kullandım )
*4 kepçe dolusu yoğurt
*2 yemek kaşığı mayonez
*1 diş sarımsak ( küçük )
*1 tutam dereotu
*Ceviz
*Mısır
*Tuz
Yoğurtlu Cevizli Kabak Salatası Tarifi Yapılışı
Nefis bir salata tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle, çok pratik, lezzetli ve çok hafif Gelelim tarife, öncelikle kabakları rendeliyoruz zeytinyağıyla birlikte tavaya koyarak ocağa alıyoruz ve üzerine bir çimdik tuz ekleyip pişirmeye başlıyoruz Ara ara karıştırarak 5 dakika kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz ve ocaktan alarak soğuması için bir kenara alıyoruz Ben kabağın suyunu sıkmadım pişerken hafif sulandı ama piştikçe suyunu tamamen çekti Biz bu arada cevizleri küçük küçük doğruyoruz, sarımsağı eziyoruz, bir kaseye yoğurt, mayonez ve sarımsağı alarak güzelce çırpıyoruz üzerine soğumuş kabak, ceviz, ince ince doğranmış dereotu ve isteğe bağlı haşlanmış mısır ekleyerek karıştırıyoruz, damak tadına göre tuzunu ayarlayarak servis tabağına alıp servis ediyoruz Ben çocuklar mısır sevmediği için bir kısmına ekledim bir kısmını mısırsız yaptım Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*2 adet kabak ( Benim kullandığım kabak büyük olduğu için 1 adet kullandım )
*12 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağ ( Ben zeytinyağı kullandım )
*4 kepçe dolusu yoğurt
*2 yemek kaşığı mayonez
*1 diş sarımsak ( küçük )
*1 tutam dereotu
*Ceviz
*Mısır
*Tuz
Yoğurtlu Cevizli Kabak Salatası Tarifi Yapılışı
Nefis bir salata tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle, çok pratik, lezzetli ve çok hafif Gelelim tarife, öncelikle kabakları rendeliyoruz zeytinyağıyla birlikte tavaya koyarak ocağa alıyoruz ve üzerine bir çimdik tuz ekleyip pişirmeye başlıyoruz Ara ara karıştırarak 5 dakika kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz ve ocaktan alarak soğuması için bir kenara alıyoruz Ben kabağın suyunu sıkmadım pişerken hafif sulandı ama piştikçe suyunu tamamen çekti Biz bu arada cevizleri küçük küçük doğruyoruz, sarımsağı eziyoruz, bir kaseye yoğurt, mayonez ve sarımsağı alarak güzelce çırpıyoruz üzerine soğumuş kabak, ceviz, ince ince doğranmış dereotu ve isteğe bağlı haşlanmış mısır ekleyerek karıştırıyoruz, damak tadına göre tuzunu ayarlayarak servis tabağına alıp servis ediyoruz Ben çocuklar mısır sevmediği için bir kısmına ekledim bir kısmını mısırsız yaptım Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun