iltasyazilim
FD Üye
Yoğurtlu Erişte Çorbası (Kesme Aşı Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler
*Tuz
*Su
*Un (göz kararı)
*Yoğurt
*Tereyağ
*Nane
Yoğurtlu Erişte Çorbası (Kesme Aşı Çorbası) Tarifi Yapılışı Un tuz ve suyu sert hamur olacak şekilde yoğuruyoruz Yarım saat kadar dinlendiriyoruz orta kalınlıkta açıp hamurumuzu erişte şeklinde kesiyoruz ve makarna gibi haşlıyoruz Daha sonra hamurun bir kısmını da kare kare kesiyoruz tavada tereyağ ile kızartıyoruz yoğurdu özüyoruz ve yavaş yavaş pişen tenceremize karıştırarak ekliyoruz Üzerine tereyağ ile kızarttığımız küçük hamurlarımızı ekliyoruz ve hazır afiyet olsun
*Tuz
*Su
*Un (göz kararı)
*Yoğurt
*Tereyağ
*Nane
Yoğurtlu Erişte Çorbası (Kesme Aşı Çorbası) Tarifi Yapılışı Un tuz ve suyu sert hamur olacak şekilde yoğuruyoruz Yarım saat kadar dinlendiriyoruz orta kalınlıkta açıp hamurumuzu erişte şeklinde kesiyoruz ve makarna gibi haşlıyoruz Daha sonra hamurun bir kısmını da kare kare kesiyoruz tavada tereyağ ile kızartıyoruz yoğurdu özüyoruz ve yavaş yavaş pişen tenceremize karıştırarak ekliyoruz Üzerine tereyağ ile kızarttığımız küçük hamurlarımızı ekliyoruz ve hazır afiyet olsun