iltasyazilim
FD Üye
Yoğurtlu Etimek Kanepe Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket etimek
*1 su bardağı rendelenmiş havuç
*1 su bardağı doğranmış kırmızı lahana
*yoğurt
*2 yemek kaşığı mayonez
*34 tane kornişon turşu
*Süsleme için; maydanoz
*Sarımsak
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı sirke
Yoğurtlu Etimek Kanepe Tarifi Yapılışı Doğranmış kırmızı pancarı 1 yemek kaşığı sıvı yağ,1 yemek kaşığı sirke ve biraz tuz ile tavada yumuşayana kadar çeviriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Soğuyunca sarımsaklı yoğurtla karıştırıyoruz Havucu 1 yemek kaşığı sıvı yağ, biraz tuz ile tavada yumuşayıncaya kadar çeviriyoruz ve soğuyunca 2 yemek kaşığı mayonez eklenmiş sarımsaklı yoğurt ile karıştırıyoruz
Etimeklerin 7 tanesini ayran ile ıslatıp borcama aralıklı diziyoruz Hepsinin üstüne kırmızı pancarlı karışımı bölüştürüyoruz ve kornişon turşuyu dilim yapıp etimeğin köşelerine gelecek şekilde pancarın üstüne yerleştiriyoruz Kalan 7 etimeği de ayranla ıslatıp 2katı diziyoruz En üste havuçlu karışımı bölüştürüp maydanozla süslüyoruz Etimekleri 4’e bölüp parçalara kürdan batırıp servis edebiliriz fakat etimek yumuşadığı için kürdan işlevini pek yerine getiremiyor İster dilimleyip kürdan batırmadan lokmalık servisler yapabilirsiniz isterseniz de bütün olarak servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
**Bir sitede(siteyi hatırlamıyorum)mantık olarak denk geldiğim ama geliştirdiğim bir tariftir**
*1 paket etimek
*1 su bardağı rendelenmiş havuç
*1 su bardağı doğranmış kırmızı lahana
*yoğurt
*2 yemek kaşığı mayonez
*34 tane kornişon turşu
*Süsleme için; maydanoz
*Sarımsak
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı sirke
Yoğurtlu Etimek Kanepe Tarifi Yapılışı Doğranmış kırmızı pancarı 1 yemek kaşığı sıvı yağ,1 yemek kaşığı sirke ve biraz tuz ile tavada yumuşayana kadar çeviriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Soğuyunca sarımsaklı yoğurtla karıştırıyoruz Havucu 1 yemek kaşığı sıvı yağ, biraz tuz ile tavada yumuşayıncaya kadar çeviriyoruz ve soğuyunca 2 yemek kaşığı mayonez eklenmiş sarımsaklı yoğurt ile karıştırıyoruz
Etimeklerin 7 tanesini ayran ile ıslatıp borcama aralıklı diziyoruz Hepsinin üstüne kırmızı pancarlı karışımı bölüştürüyoruz ve kornişon turşuyu dilim yapıp etimeğin köşelerine gelecek şekilde pancarın üstüne yerleştiriyoruz Kalan 7 etimeği de ayranla ıslatıp 2katı diziyoruz En üste havuçlu karışımı bölüştürüp maydanozla süslüyoruz Etimekleri 4’e bölüp parçalara kürdan batırıp servis edebiliriz fakat etimek yumuşadığı için kürdan işlevini pek yerine getiremiyor İster dilimleyip kürdan batırmadan lokmalık servisler yapabilirsiniz isterseniz de bütün olarak servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
**Bir sitede(siteyi hatırlamıyorum)mantık olarak denk geldiğim ama geliştirdiğim bir tariftir**