iltasyazilim
FD Üye
Yoğurtlu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı irmik
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı un
*1 çay kaşığı tarçın
*1 limonportakal kabuğu rendesi
*Yarım paket kabartma tozu
Şerbeti için:
*3, 5 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*45 damla limon
Yoğurtlu İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Malzemelerimizi derin bir kapta karıştırıyoruz Katı bir kıvamda olacaktır Borcamımızın altını yağlayıp döküyoruz Geniş borcamda ince olacaktır, daha kalın olsun derseniz boyutu küçük bir borcam tercih edebilirsiniz Ben ince yaptım Fırına vermeden önce üzerine de elimizle bir miktar yoğurt sürüyoruz Hem kızarması hem de üstünün çıtır olması için Önceden 170 derecede ısıtılmış fırınımıza veriyor, üzeri kızarana dek pişiriyoruz
Tenceremize şeker ve suyu koyuyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruz Karıştırmamız burada daha sonradan tatlımızın şekerlenmesini önlemek için Kaynamaya başladıktan sonra limonumuzu damlatıyor bir 20 dakika daha kaynatıyoruz
Fırından çıkardığımız tatlımıza şerbetin yarısını döküyoruz Çektikten sonra dilimlere ayırıp kalan yarısını da döküyoruz
Burada dikkat edeceğimiz şey tatlımız soğuksa şerbet sıcak, tatlımız sıcaksa şerbet soğuk olmalı Ayarlamazsak eğer tabi ki önemli değil ama şerbetli tatlılarda kıvam için dikkat edebilirsiniz
Üzerine ister ceviz koyarak ister hindistan cevizi ile isterseniz sade olarak servis edebilirsiniz
Afiyetle
*2 su bardağı irmik
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı un
*1 çay kaşığı tarçın
*1 limonportakal kabuğu rendesi
*Yarım paket kabartma tozu
Şerbeti için:
*3, 5 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*45 damla limon
Yoğurtlu İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Malzemelerimizi derin bir kapta karıştırıyoruz Katı bir kıvamda olacaktır Borcamımızın altını yağlayıp döküyoruz Geniş borcamda ince olacaktır, daha kalın olsun derseniz boyutu küçük bir borcam tercih edebilirsiniz Ben ince yaptım Fırına vermeden önce üzerine de elimizle bir miktar yoğurt sürüyoruz Hem kızarması hem de üstünün çıtır olması için Önceden 170 derecede ısıtılmış fırınımıza veriyor, üzeri kızarana dek pişiriyoruz
Tenceremize şeker ve suyu koyuyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruz Karıştırmamız burada daha sonradan tatlımızın şekerlenmesini önlemek için Kaynamaya başladıktan sonra limonumuzu damlatıyor bir 20 dakika daha kaynatıyoruz
Fırından çıkardığımız tatlımıza şerbetin yarısını döküyoruz Çektikten sonra dilimlere ayırıp kalan yarısını da döküyoruz
Burada dikkat edeceğimiz şey tatlımız soğuksa şerbet sıcak, tatlımız sıcaksa şerbet soğuk olmalı Ayarlamazsak eğer tabi ki önemli değil ama şerbetli tatlılarda kıvam için dikkat edebilirsiniz
Üzerine ister ceviz koyarak ister hindistan cevizi ile isterseniz sade olarak servis edebilirsiniz
Afiyetle