iltasyazilim
FD Üye
Yoğurtlu Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo ıspanak
*1 tane kuru soğan
*Yarım kaşık margarin
*3 yemek kaşığı, sıvı yağ
*2 yemek kaşığı salça
*Yarım su bardağı pirinç
*Yeteri kadar tuz ve sıcak su
Sosu için;
*1 büyük kase yoğurt
*3 diş sarımsak
Yoğurtlu Ispanak Yemeği Tarifi Yapılışı
Ispanaklarımızı pişirmeden önce güzelce temizleyip sonrada en az bir saate yakın ıslatalım arada suyunu değiştirelim ki Ispanağın kumu çabuk temizlensin, yeterince yıkadığımız ıspanağımızın suyu süzüldükten sonrada yemeklik doğrayalım Soğanımızı da soyup ince ince doğrayalım ve ocağımızı yakıp tenceremize margarini ve sıvı yağı da koyup pembeleşinceye kadar eritelim Yeterince eriyen ve kızaran yağımıza soğanları ve tuzu ekleyip kavuralım ,yeterince kavrulan soğanlara salçamızı da ekleyip onun da salça kokusu çıkıncaya kadar kavuralım ve bu aşamada ıspanakları ekleyip ocağın altını kısalım ve tencerenin kapağını kapatıp bi kaç dakika bu şekilde ıspanağın kendi suyuyla sulanıp sönmesini sağlayıp tencerenin kapağını açıp karıştıralım (Sizler de bilirsiniz ki ıspanak ilk aşamada çok görünür ve karıştırması zor olur ama bu şekilde yapınca ocağın sıcaklığıyla çabucak söner ve malzemelerin bir birine karışması da kolay olur ) Ve yeterince suyunu ekleyip pişmeye bırakalım Pişmesine son 6 veya 7 dakika kala pirinçi ekleyip tekrar pişirmeye bırakalım ,yeterince uzayan pirinçleri kontrol edip ocağın altını kapatalım ve dinlenmeye bırakalım Bu arada da sosunu yapalım, yoğurdumuzu güzelce çırpıp sarımsaklarımızı rendeleyelim ve tekrar birbirine karışması için iyice çırpalım ve yeterince dinlenen ve ılıyan ıspanağımızın üzerine döküp servis yapalım Afiyet olsun
*1 kilo ıspanak
*1 tane kuru soğan
*Yarım kaşık margarin
*3 yemek kaşığı, sıvı yağ
*2 yemek kaşığı salça
*Yarım su bardağı pirinç
*Yeteri kadar tuz ve sıcak su
Sosu için;
*1 büyük kase yoğurt
*3 diş sarımsak
Yoğurtlu Ispanak Yemeği Tarifi Yapılışı
Ispanaklarımızı pişirmeden önce güzelce temizleyip sonrada en az bir saate yakın ıslatalım arada suyunu değiştirelim ki Ispanağın kumu çabuk temizlensin, yeterince yıkadığımız ıspanağımızın suyu süzüldükten sonrada yemeklik doğrayalım Soğanımızı da soyup ince ince doğrayalım ve ocağımızı yakıp tenceremize margarini ve sıvı yağı da koyup pembeleşinceye kadar eritelim Yeterince eriyen ve kızaran yağımıza soğanları ve tuzu ekleyip kavuralım ,yeterince kavrulan soğanlara salçamızı da ekleyip onun da salça kokusu çıkıncaya kadar kavuralım ve bu aşamada ıspanakları ekleyip ocağın altını kısalım ve tencerenin kapağını kapatıp bi kaç dakika bu şekilde ıspanağın kendi suyuyla sulanıp sönmesini sağlayıp tencerenin kapağını açıp karıştıralım (Sizler de bilirsiniz ki ıspanak ilk aşamada çok görünür ve karıştırması zor olur ama bu şekilde yapınca ocağın sıcaklığıyla çabucak söner ve malzemelerin bir birine karışması da kolay olur ) Ve yeterince suyunu ekleyip pişmeye bırakalım Pişmesine son 6 veya 7 dakika kala pirinçi ekleyip tekrar pişirmeye bırakalım ,yeterince uzayan pirinçleri kontrol edip ocağın altını kapatalım ve dinlenmeye bırakalım Bu arada da sosunu yapalım, yoğurdumuzu güzelce çırpıp sarımsaklarımızı rendeleyelim ve tekrar birbirine karışması için iyice çırpalım ve yeterince dinlenen ve ılıyan ıspanağımızın üzerine döküp servis yapalım Afiyet olsun