iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler,
3 adet kabak
1 kâse yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı ince doğranmış dereotu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı,
Kabakların kabuğunu alacalı olarak soyun
Kalın şeritler halinde dilimleyin
Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın
Kabakları önlü arkalı kızartın
Tuzunu ilave edip düz bir tabağa alın
Yoğurt, mayonez, dereotu ve sarımsak rendesini karıştırın
Kabak dilimlerine bıçak yardımıyla yoğurtlu harç sürün
Rulo şeklinde sarıp kürdan takarak sabitleyin
Tüm kabaklar ve harç bitene kadar işlemi tekrar edin
Soğuk olarak servis yapın
Afiyet olsun
3 adet kabak
1 kâse yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı ince doğranmış dereotu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı,
Kabakların kabuğunu alacalı olarak soyun
Kalın şeritler halinde dilimleyin
Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın
Kabakları önlü arkalı kızartın
Tuzunu ilave edip düz bir tabağa alın
Yoğurt, mayonez, dereotu ve sarımsak rendesini karıştırın
Kabak dilimlerine bıçak yardımıyla yoğurtlu harç sürün
Rulo şeklinde sarıp kürdan takarak sabitleyin
Tüm kabaklar ve harç bitene kadar işlemi tekrar edin
Soğuk olarak servis yapın
Afiyet olsun