Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yoğurtlu karabuğday çorbası tarifi

Yoğurtlu karabuğday çorbası tarifi
0
121

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68

karabugday-corbasi-tarifi.jpg

Diyet yapanlar ve sağlıklı beslenmek isteyenler için eksiksiz bir tanımımız var: Yoğurtlu karabuğday çorbası! Uzun vade tok tutan, kan şekerini dengeleyen, yağ yakımına yardımcı olan karabuğday, şahsi çorba tarifimizle nefis bir lezzete dönüşüyor.

Yüksek Topuklar’ editörleri olarak sık sık yaptığımız karabuğday çorbası, bilhassa soğuk kış günlerinde içimizi ısıtıyor. Bazen sabah kahvaltısında bazen akşam yemeğinde içiyoruz. Püf noktalarına dikkat ederek hazırladığınız takdirde, kusursuz bir çorba elde edeceksiniz. Haydi, başlayalım!

Materyaller,
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1 çay bardağı oda sıcaklığında su
  • 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı karabuğday
  • 1 litre sıcak su
  • Damak tadınıza nazaran nane, pulbiber, kimyon
Hazırlanışı,
  1. Öncelikle karabuğdayı sıcak suyla güzelce yıkayıp süzüyoruz.
  2. Kolay pişmesi için bir kaba alıp üzerine sıcak su ekliyoruz.
  3. Yaklaşık 15 dakika sıcak suda bekletiyoruz.
  4. Soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup küçük doğruyoruz.
  5. Çorba tenceresine yoğurt, yumurta, un ve 1 çay bardağı oda sıcaklığında suyu alıyoruz.
  6. Kısık ateşte daima karıştırarak çorba terbiyesini pişiriyoruz.
  7. Yoğurtlu terbiye kaynamaya başladıktan sonra bir litre sıcak suyu yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz.
  8. Doğradığımız soğan ve sarımsağı çorbaya ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  9. Karabuğdayı süzüyoruz ve tencereye ek edip karıştırıyoruz.
  10. Ocağı orta noktalı ateşe getirip arada bir karıştırıp karabuğday yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  11. Çorbayı ocaktan indirmeden 5 dakika evvel pulbiber, nane, kimyon üzere baharatları ek ediyoruz.
  12. Tencereye ocaktan indirip yaklaşık 5 dakika demlenmesi için bekletiyoruz.
  13. Servis için kaselere hisse ediyor, maydanoz ve soğanla süslüyoruz.
  14. İstersek üzerine güzelce çırpılmış ekstra yoğurt ek edebiliriz.
karabugday-zayiflatirmi-1.jpg

Püf noktaları:
  • Çorbanın kesilmemesi için yoğurtlu terbiyeyi kısık ateşte ve daima karıştırmak çok kıymetlidir.
  • Şayet tuz ekleyeceksiniz piştikten sonra ocaktan indirince ek edin.
  • Dilerseniz ıspanak, havuç, maydanozla ek edebilirsiniz.
 
858,497Konular
982,545Mesajlar
30,281Kullanıcılar
BynuriSon üye
Üst Alt