iltasyazilim
FD Üye
Yoğurtlu Kış Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
*300 gr ıspanak
*1 kase kuru patlıcan
*1 adet kuru soğan
*Tuz
*Karabiber
*Kekik
Sos için;
*Süzme yoğurt
*1 tutam taze dereotu
*1 çimdik tuz
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yoğurtlu Kış Mezesi Tarifi Yapılışı Hayırlı akşamlar ilk olarak öyle bir tarifle tekrardan sizlerleyim ki inşallah sizleri memnun edebilirim O kadar kolay ve bir o kadar da enfes bir meze hazırladım sizlere Fazla uzatmadan anlatıma başlıyorum*?
1
*Bir tavaya sıvı yağ döküyoruz Ardından küçük doğranmış kuru soğanı kavuruyoruz
*Diğer taraftan ıspanağı yıkayıp, doğrayıp, soğanla buluşturuyoruz
*5 dakika daha kavurup ocağın altını kapatıyoruz
*Diğer bir tencereye soğuk su, 1 çimdik tuz ekleyip, kaynamaya başlayınca kuru patlıcanları haşlayıp, yumuşak olmasını sağlıyoruz
*Süzüp ıspanakların içine ilave ettikten sonra yoğurt ve dereotlu sosu hazırlayıp içine alıyoruz ve karıştırıyoruz
*En son kalan harcımızı mezemizin üzerinde dekor olarak koyuyoruz ve servis edebilirsiniz ?*Şimdiden Afiyet Olsun ?
*300 gr ıspanak
*1 kase kuru patlıcan
*1 adet kuru soğan
*Tuz
*Karabiber
*Kekik
Sos için;
*Süzme yoğurt
*1 tutam taze dereotu
*1 çimdik tuz
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yoğurtlu Kış Mezesi Tarifi Yapılışı Hayırlı akşamlar ilk olarak öyle bir tarifle tekrardan sizlerleyim ki inşallah sizleri memnun edebilirim O kadar kolay ve bir o kadar da enfes bir meze hazırladım sizlere Fazla uzatmadan anlatıma başlıyorum*?
1
*Bir tavaya sıvı yağ döküyoruz Ardından küçük doğranmış kuru soğanı kavuruyoruz
*Diğer taraftan ıspanağı yıkayıp, doğrayıp, soğanla buluşturuyoruz
*5 dakika daha kavurup ocağın altını kapatıyoruz
*Diğer bir tencereye soğuk su, 1 çimdik tuz ekleyip, kaynamaya başlayınca kuru patlıcanları haşlayıp, yumuşak olmasını sağlıyoruz
*Süzüp ıspanakların içine ilave ettikten sonra yoğurt ve dereotlu sosu hazırlayıp içine alıyoruz ve karıştırıyoruz
*En son kalan harcımızı mezemizin üzerinde dekor olarak koyuyoruz ve servis edebilirsiniz ?*Şimdiden Afiyet Olsun ?