iltasyazilim
FD Üye
Yoğurtlu Mantar Tava Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg orman ya da kültür mantarı
*1 orta boy kuru soğan
*250 gram ekşi krema (Türkiye’de süzme yoğurt başarılı kullanılabilir)
*Tuz ve karabiber
*3 çorba kaşığı sıvı yağ (bende zeytinyağı)
Yoğurtlu Mantar Tava Tarifi Yapılışı Mantarları soyup yıkayın ve irice kesin Orman mantarlarınız varsa, önce onları 1 saat haşlamak gerekecek Soğanı yarım halka kesin ve tavadaki ısıtılmış yağa atın Karıştırarak hafif kızarıncaya kadar pişirin Sonra hazırlanmış mantarları ekleyip tuzlayın ve karıştırıp kapağın altında 10 dakika pişirin Kapağı açıp arada karıştırarak suyu gidene kadar kavurun Suyu tamamen gidince mantarlarınız hafifçe kızarmaya başlar, o anda ekşi kremayı (süzme yoğurdu) döküp karıştırın 5 dakika pişirin ve hazır Ateşten alınca karabiberi serpin Yanına patates püresi veya taze ekmek ideal olur
Afiyet olsun
*1 kg orman ya da kültür mantarı
*1 orta boy kuru soğan
*250 gram ekşi krema (Türkiye’de süzme yoğurt başarılı kullanılabilir)
*Tuz ve karabiber
*3 çorba kaşığı sıvı yağ (bende zeytinyağı)
Yoğurtlu Mantar Tava Tarifi Yapılışı Mantarları soyup yıkayın ve irice kesin Orman mantarlarınız varsa, önce onları 1 saat haşlamak gerekecek Soğanı yarım halka kesin ve tavadaki ısıtılmış yağa atın Karıştırarak hafif kızarıncaya kadar pişirin Sonra hazırlanmış mantarları ekleyip tuzlayın ve karıştırıp kapağın altında 10 dakika pişirin Kapağı açıp arada karıştırarak suyu gidene kadar kavurun Suyu tamamen gidince mantarlarınız hafifçe kızarmaya başlar, o anda ekşi kremayı (süzme yoğurdu) döküp karıştırın 5 dakika pişirin ve hazır Ateşten alınca karabiberi serpin Yanına patates püresi veya taze ekmek ideal olur
Afiyet olsun