Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yoğurtlu Meyve Salatası

Hoş geldin! sadrazamca tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Yoğurtlu Meyve Salatası

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
*
Yoğurtlu Meyve Salatası Tarifi İçin Malzemeler

*1 kg yoğurt (3, 5% yağlı)
*200 gr şeker
*23 yemek kaşığı limonsuyu
*1 limonun rendesi (sadece sarısı)
*12 litre Sahne (kaymak whipping cream)

İstediğiniz meyve;

*Çilek
*Kivi
*Portakal
*Üzüm
*Elma
*Nar vesayre

Yoğurtlu Meyve Salatası Tarifi Yapılışı Önce yoğurtu büyük bir kaseye alalım ve şekeri, limon suyunu ve limon rendesini ekleyerek karıştıralım
Başka uzunca bir kasede soğuk kaymağı (sahne) mixer yardımı ile sertleşinceye kadar çırpalım, sonra kaşık ile azar azar yoğurda fazla karıştırmadan ekleyelim
Büyük bir süzgece (veya iki tane normal büyüklüğünde de olur, ben iki tanesinde yapıyorum) temiz mutfak bezi serelim ve yoğurt, krema karışımı üzerine dökelim Bezin sarkan taraflarıyla kapatalım (dışarı sarkmasın bez yoksa kase dışına suyu akıyor) Süzgeci bir plastik kalıba asalım ve buzdolabında 812 saat (bende daha fazla beklediği de oldu Sorun yapmıyor) suyu akmasını sağlayalım Arada bir kontrol edilmesini öneririm Altı akan suyuna değmesin ve suyunu dökün
Şimdi gelelim meyveye,*çilek ve kividen bir kısmını dekorasyon için ayıralım Diğer meyveleri doğrayıp karıştıralım Elmalar rengini değiştirme yapmaması için üzerine bir kaşık limon suyu edebilirsiniz veya önce portakalları doğrayıp elmaları içinde karıştırsanız da olur
Yoğurt kremayı bezi dikkatli şekilde açarak uygun bir servis tabağına devirip Yavaşça bezden kurtaralım Meyve salatası ile etrafını süsleyelim
Ben bu yoğurtkremayı bardakta da servise sundum Bunun için altına jöle hazırladım ve üzerine bir torba yardımı ile üzerine sıktım Buzdolabında bekletilirse iyi
Meyve salatasını sunumdan bir kaç dakika önce etrafına serin çünkü meyvenin suyu ile yoğurt da sulanabiliyor
Afiyet olsun

858,506Konular
982,854Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt