iltasyazilim
FD Üye
Yoğurtlu Patates Yemeği (Gaziantep) Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr kuşbaşı doğranmış et
*1 kg patates
*1 5 su bardağı haşlanmış nohut
*3 su bardağı yoğurt
*1 5 yemek kaşığı un
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 5 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Hasbir (Antep yöresine ait baharat Veya nane)
Yoğurtlu Patates Yemeği (Gaziantep) Tarifi Yapılışı Gaziantep yöresinin geleneksel ana yemeklerinden birini tarif edeceğim size Gerçekten çok lezzetli ve besleyici bir yemektir denemenizi tavsiye ederim
İlk olarak eti güzelce yıkayıp tencereye alalım İlk kaynara çıkınca üzerindeki Kara köpüğünü alıp üzerine biraz daha su ekleyip tuzunu da katıp et pişene kadar başlayalım Et haşlandıktan sonra içerisine küp küp doğranmış olan patatesleri de döküp tekrar haşlayalım Üzerine haşlanmış notları boşaltıp ocağın altını kapatalım Çok sulu olmayacak fotoğrafta gördüğünüz şekilde
Küçük bir tencereye yoğurt, tuzu, unu, yumurtayı da kırıp kaynatmaya başlayalım kaynara çıkınca patateslerin üzerine boşaltalım Çorba kıvamında olmayacak Sebze yemeklerinin suyu ayarında olacak Küçük bir tavada sıvı yağ ve tereyağı ısıtıp içerisine 3 yemek kaşığı Hasbir (safran da denir ) bulamazsanız nane de olabilir Isınmış yan üzerine döküp yağı tekrar yemeğin üzerine boşaltalım Yemeğimiz hazır yanına şehriyeli pirinç pilavıyla çok güzel olur deneyecek olanlara afiyet olsun
*250 gr kuşbaşı doğranmış et
*1 kg patates
*1 5 su bardağı haşlanmış nohut
*3 su bardağı yoğurt
*1 5 yemek kaşığı un
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 5 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Hasbir (Antep yöresine ait baharat Veya nane)
Yoğurtlu Patates Yemeği (Gaziantep) Tarifi Yapılışı Gaziantep yöresinin geleneksel ana yemeklerinden birini tarif edeceğim size Gerçekten çok lezzetli ve besleyici bir yemektir denemenizi tavsiye ederim
İlk olarak eti güzelce yıkayıp tencereye alalım İlk kaynara çıkınca üzerindeki Kara köpüğünü alıp üzerine biraz daha su ekleyip tuzunu da katıp et pişene kadar başlayalım Et haşlandıktan sonra içerisine küp küp doğranmış olan patatesleri de döküp tekrar haşlayalım Üzerine haşlanmış notları boşaltıp ocağın altını kapatalım Çok sulu olmayacak fotoğrafta gördüğünüz şekilde
Küçük bir tencereye yoğurt, tuzu, unu, yumurtayı da kırıp kaynatmaya başlayalım kaynara çıkınca patateslerin üzerine boşaltalım Çorba kıvamında olmayacak Sebze yemeklerinin suyu ayarında olacak Küçük bir tavada sıvı yağ ve tereyağı ısıtıp içerisine 3 yemek kaşığı Hasbir (safran da denir ) bulamazsanız nane de olabilir Isınmış yan üzerine döküp yağı tekrar yemeğin üzerine boşaltalım Yemeğimiz hazır yanına şehriyeli pirinç pilavıyla çok güzel olur deneyecek olanlara afiyet olsun