iltasyazilim
FD Üye
6 patlıcan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı mis yoğurt 2 diş sarımsak 1 limonun suyu Tuz 1 adet domates 1 adet biber Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Öncelikle bu mezenin bende yeri başkadır üniversite yıllarında yurdumuzda mutfak vardı burada yemek yapabilirdik O gün ramazanın ilk günüydü ailemizden ayrı ilk iftarımızı yapacaktık Adanalı arkadaşım adana kebabına benzeyen çok güzel bir köfte yapmıştı Ben de yanına salata yapacaktım patlıcan gömmeyi tercih etmiştim Patlıcanları közlemek zahmetliydi ama imtihan dönemi değildi boş vaktim vardı bu nedenle karar verdim Adanalı arkadaşıma Topan patlıcandan gömme yapacağım deyince şaşırdı Gömme deyince patlıcanlar bir yere gömülecek ya da dolma gibi bir şey olacak diye düşünmüş ancak salatam hazır olunca Adana’daki patlıcan ezmenin aynısı olduğunu isim farkından ibaret olduğunu anladık bu da güzel bir anımdır O arkadaşımla geçen yaz Adana’da misafir olup o günleri andık Bir kasede limon suyu ve zeytinyağını karıştırın Patlıcanları yıkayıp kurulayın ve fırın ızgarasında közleyin Kabuklarını temizleyip patlıcanları zeytinyağlı karışımın içine aktarın Çatalla ezerek püre haline getirin Sarımsağı rendeleyerek yoğurda karıştırın Tuz ekleyin ve yoğurdu patlıcanın üzerine döküp karıştırın Salatayı servis tabağına alın Üzerini taze biberiye, domates ve biber ile süsleyerek servis yapın Üniversite yıllarında yurdumuzun bahçesindeki saksıda biberiye vardı oradan biberiye koparıp süslemiştim şimdi de balkondaki saksımda biberiye yetiştiriyorum Afiyet olsun Sevgilerimle
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Öncelikle bu mezenin bende yeri başkadır üniversite yıllarında yurdumuzda mutfak vardı burada yemek yapabilirdik O gün ramazanın ilk günüydü ailemizden ayrı ilk iftarımızı yapacaktık Adanalı arkadaşım adana kebabına benzeyen çok güzel bir köfte yapmıştı Ben de yanına salata yapacaktım patlıcan gömmeyi tercih etmiştim Patlıcanları közlemek zahmetliydi ama imtihan dönemi değildi boş vaktim vardı bu nedenle karar verdim Adanalı arkadaşıma Topan patlıcandan gömme yapacağım deyince şaşırdı Gömme deyince patlıcanlar bir yere gömülecek ya da dolma gibi bir şey olacak diye düşünmüş ancak salatam hazır olunca Adana’daki patlıcan ezmenin aynısı olduğunu isim farkından ibaret olduğunu anladık bu da güzel bir anımdır O arkadaşımla geçen yaz Adana’da misafir olup o günleri andık Bir kasede limon suyu ve zeytinyağını karıştırın Patlıcanları yıkayıp kurulayın ve fırın ızgarasında közleyin Kabuklarını temizleyip patlıcanları zeytinyağlı karışımın içine aktarın Çatalla ezerek püre haline getirin Sarımsağı rendeleyerek yoğurda karıştırın Tuz ekleyin ve yoğurdu patlıcanın üzerine döküp karıştırın Salatayı servis tabağına alın Üzerini taze biberiye, domates ve biber ile süsleyerek servis yapın Üniversite yıllarında yurdumuzun bahçesindeki saksıda biberiye vardı oradan biberiye koparıp süslemiştim şimdi de balkondaki saksımda biberiye yetiştiriyorum Afiyet olsun Sevgilerimle
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız