iltasyazilim
FD Üye
Yoğurtlu Poğaça (Olağanüstü Yumuşak Ve Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler *
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı yoğurt(oda ısısında)
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tuz
*1 paket instant maya
*2 yumurta(sarılar üzeri için)
*4 yemek kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un(200 ml’lik bardakla 5 56 bardak civarı)
Üzeri için:
*Ayırdığınız yumurta sarıları
*Çörek otu
*Susam
Yoğurtlu Poğaça (Olağanüstü Yumuşak Ve Çok Lezzetli) Tarifi Yapılışı Muhteşem lezzette ve yumuşaklıkta, muhteşem bir poğaça…
1
*Ilık su, toz şeker ve mayayı yoğurma kabına alın İyice karıştırıp, üzerini streç folyoyla kapatın ve ön mayalama için yaklaşık 10 dakika dinlendirin
*Köpük köpük olan mayaya diğer malzemeleri ilave edip, aldığı kadar unla yumuşak kıvamda olacak şekilde iyice yoğurun
*Üzerini streç folyoyla kapatıp, temiz bir bezle örtün ve mayalanması için yaklaşık yarım saat dinlendirin
*Mayalanan hamurdan parçalar kopartıp, yuvarlayın
*Yağlanmış veya yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin
*Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpiştirin
*Ardından tepsi mayası için 45 dakika dinlendirin
*Mayalanan poğaçaları önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
*Daha yumuşak olmasını isterseniz poğaçalar fırından çıkar çıkmaz üzerini temiz bir bezle örtün ve soğuduktan sonra afiyetle tüketin
*Poğaça tariflerinde iyi sonuç yani iyi mayalama için ön mayalama suyunun ılık, diğer malzemelerinde oda ısısında olması gerekir
*Arzu ederseniz poğaçaları istediğiniz iç harcı kullanarak hazırlayabilirsiniz
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı yoğurt(oda ısısında)
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tuz
*1 paket instant maya
*2 yumurta(sarılar üzeri için)
*4 yemek kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un(200 ml’lik bardakla 5 56 bardak civarı)
Üzeri için:
*Ayırdığınız yumurta sarıları
*Çörek otu
*Susam
Yoğurtlu Poğaça (Olağanüstü Yumuşak Ve Çok Lezzetli) Tarifi Yapılışı Muhteşem lezzette ve yumuşaklıkta, muhteşem bir poğaça…
1
*Ilık su, toz şeker ve mayayı yoğurma kabına alın İyice karıştırıp, üzerini streç folyoyla kapatın ve ön mayalama için yaklaşık 10 dakika dinlendirin
*Köpük köpük olan mayaya diğer malzemeleri ilave edip, aldığı kadar unla yumuşak kıvamda olacak şekilde iyice yoğurun
*Üzerini streç folyoyla kapatıp, temiz bir bezle örtün ve mayalanması için yaklaşık yarım saat dinlendirin
*Mayalanan hamurdan parçalar kopartıp, yuvarlayın
*Yağlanmış veya yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin
*Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpiştirin
*Ardından tepsi mayası için 45 dakika dinlendirin
*Mayalanan poğaçaları önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
*Daha yumuşak olmasını isterseniz poğaçalar fırından çıkar çıkmaz üzerini temiz bir bezle örtün ve soğuduktan sonra afiyetle tüketin
*Poğaça tariflerinde iyi sonuç yani iyi mayalama için ön mayalama suyunun ılık, diğer malzemelerinde oda ısısında olması gerekir
*Arzu ederseniz poğaçaları istediğiniz iç harcı kullanarak hazırlayabilirsiniz
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun