iltasyazilim
FD Üye
Yoğurtlu Simit Yuvalaması Tarifi İçin Malzemeler ? Köftesi için;
*? 2 su bardağı köftelik bulgur
*? 1 su bardağı irmik
*? 1 yumurta
*? 2 yemek kaşığı un
*? 1 tatlı kaşığı karabiber
*? 1 tatlı kaşığı tuz
*? 1 su bardağı nohut
? Eti için;
*? 400 gr kuşbaşı et
*? Tabii birazda incik kemik
*?Yoğurt sosu için,
*? 500 gr süzme yoğurt
? Üzeri için;
*? Sıvı yağ
*? 1 yemek kaşığı tereyağ
*? Nane
Yoğurtlu Simit Yuvalaması Tarifi Yapılışı Arkadaşlar bu yemek antep ev yemekleri arasında ekşili ufak köftenin yoğurtlusu ince bulgurdan yapılıyor harika nefis oluyor şimdiden yapacaklara ellerine sağlık afiyet olsun
Öncelikle bir leğene simit yani (ince bulgur’u)koyup üzerine irmik ,tuz ve karabiberi koyup birazda su ekleyip yoğurun daha sonra bir yumurtayı kırıp iyice yoğurun ardından unu koyup sakız gibi bir köfte elde ediyoruzSonra onları küçük misket şeklinde yuvarlıyoruzBiten köfteleri buhar yöntemi ile haşlıyoruzBir tencerede su kaynatıp süzekteki misket köfteleri üzerine koyuyoruz üzerini kapatıp buharda haşlanmasını sağlıyoruzEtimiz ve nohutumuz pişince haşlanan köfteleri içine atıyoruz Bir taraftan da yoğurt bir kapa alıp iyice çırpıyoruzYemeğin suyundan yavaş yavaş dökerek yoğurtu ısıtıyoruz
Daha sonra yoğurtu yemeğe karıştırıp Tuzuna bakıp eksikse içine ilave edin
Küçük bir tavada sıvı yağ ile tereyağ eritip*içine nane atıp karıştırın ve yemeğin üzerine dökün Yemeğimiz hazır servis yapın Afiyet olsun çok zahmetli gibi görünen bir yemek ama değil denemenizi tavsiye ederim
*? 2 su bardağı köftelik bulgur
*? 1 su bardağı irmik
*? 1 yumurta
*? 2 yemek kaşığı un
*? 1 tatlı kaşığı karabiber
*? 1 tatlı kaşığı tuz
*? 1 su bardağı nohut
? Eti için;
*? 400 gr kuşbaşı et
*? Tabii birazda incik kemik
*?Yoğurt sosu için,
*? 500 gr süzme yoğurt
? Üzeri için;
*? Sıvı yağ
*? 1 yemek kaşığı tereyağ
*? Nane
Yoğurtlu Simit Yuvalaması Tarifi Yapılışı Arkadaşlar bu yemek antep ev yemekleri arasında ekşili ufak köftenin yoğurtlusu ince bulgurdan yapılıyor harika nefis oluyor şimdiden yapacaklara ellerine sağlık afiyet olsun
Öncelikle bir leğene simit yani (ince bulgur’u)koyup üzerine irmik ,tuz ve karabiberi koyup birazda su ekleyip yoğurun daha sonra bir yumurtayı kırıp iyice yoğurun ardından unu koyup sakız gibi bir köfte elde ediyoruzSonra onları küçük misket şeklinde yuvarlıyoruzBiten köfteleri buhar yöntemi ile haşlıyoruzBir tencerede su kaynatıp süzekteki misket köfteleri üzerine koyuyoruz üzerini kapatıp buharda haşlanmasını sağlıyoruzEtimiz ve nohutumuz pişince haşlanan köfteleri içine atıyoruz Bir taraftan da yoğurt bir kapa alıp iyice çırpıyoruzYemeğin suyundan yavaş yavaş dökerek yoğurtu ısıtıyoruz
Daha sonra yoğurtu yemeğe karıştırıp Tuzuna bakıp eksikse içine ilave edin
Küçük bir tavada sıvı yağ ile tereyağ eritip*içine nane atıp karıştırın ve yemeğin üzerine dökün Yemeğimiz hazır servis yapın Afiyet olsun çok zahmetli gibi görünen bir yemek ama değil denemenizi tavsiye ederim