Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yoğurtlu Yüksük Çorbası (Mantılı Nohutlu)

Yoğurtlu Yüksük Çorbası (Mantılı Nohutlu)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Yoğurtlu Yüksük Çorbası (Mantılı Nohutlu) Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı mantı
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*2 litre sıcak su
*1 su bardağı yoğurt
*1 tane yumurta
*Tuz

Üzeri için;

*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 tatlı kaşığı nane

Yoğurtlu Yüksük Çorbası (Mantılı Nohutlu) Tarifi Yapılışı
Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar dilerim Rabbim tüm oruç tutanların oruçlarını kabul eylesin İftar sofralarında çorba olmazsa olmazlardandır size güzel değişik bir çorba tarifi vermek istiyorum
Tarifimize geçelim
Tenceremize suyu koyup kaynayınca mantıları ekleyip yumuşamaya yakın nohutlarıda ekleyip pişirelim bir taraftanda çorbamızın terbiyesini hazırlayalım
Yoğurt ve yumurtayı alıp bi kabın içerisinde iyice çırpın biraz sıcak suda ekleyip ılıtalım ki çorbamıza ilave edince çorbamız kesilmesin
Mantılar yumuşadığında tencereye hazırladığımız yoğurtlu terbiyemizi yavaş yavaş ilave edip karıştıralım
(Ben yoğurtlu çorbalarıma terbiyesini ekledikten sonra bir iki tane limon tuzu ekliyorum çünkü limon tuzu çorbanın kesilmesini engelliyor ve çorba kaynayana kadar karıştırmak zorunda kalmıyorum buda bi püf noktası olsun

Similar threads

Mantılı çorba öteki bir ismi ile yüksük çorbası, Türk mutfağının önde gelen çorba tanımları ortasında yer alır. Adana ve Mersin’in yöresel lezzetlerinden biri olsa da mantılı çorba tanımı Türkiye’nin her yerinde sevilerek tüketilmektedir. Küçük küçük mantılarla hazırlanan mantılı çorba, aslında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Mantılı Çorba Tarifi İçin Malzemeler *300400 gr hazır mantı *Yaklaşık 10 su bardağı su(ben göz kararı yapıyorum tencereme göre) *Tercihe göre bulyon *Tuz *45 yemek kaşığı yoğurt *3 yemek kaşığı un *Nane ,pulbiber *Tereyağı Mantılı Çorba Tarifi Yapılışı Mantımızı suda tuz ve bulyon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Yoğurtlu Mantı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler *1 kase ev yapımı mantı *1 yemek kaşığı tereyağ *2 yemek kaşığı salça *Üzeri basılana su *5 kaşık yoğurt *Tuz *1 yumurta *2 kaşık un Yoğurtlu Mantı Çorbası Tarifi Yapılışı İlk önce tereyağla salçayı kavuracağız, ardından mantıları ekleyip...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Yüksük çorbası, Adana taraflarından gelip mutfaklarımıza giren ve mantı çorbası olarak da biliniyor. İçerisinde mantı ve nohut olan yüksük çorbasının pratik tarifini haberimizin detaylarında görebilirsiniz. Özellikle soğuk kış günlerinde sıcak sıcak tüketebileceğiniz yüksük çorbasının kolay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
TV8 ekranlarının sevilen yarışma programı MasterChef bu akşam yine tüm hızıyla ekranlara devam ediyor. MasterChef'te bu akşam yarışmacılardan istenen yüksük çorbası izleyicileri ekrana kilitledi. Programı izleyenler 'evde yüksük çorbası nasıl yapılır?' sorusuna cevap aramaya başladı. Yöresel bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt