iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 kilo ince kısırlık bulgur 2 bağ taze soğan 1 bağ maydonoz 1 bağ nane 2 tepeleme kaşık domates salçası 2 tepeleme kaşık biber salçası (isteğe bağlı acı da kulllanabilirsiniz) 1 buçuk bardak zeytinyağı 1 büyük kuru soğan Yarım çay bardağı nar ekşisi (isteğe bağlı azaltıp, çoğaltabilirsiniz) Tuz Yapılışı;
Kısırlık bulgurumuzu yoğuracağımız tepsimize döküyoruz Üzerine bir bardak ılık suyu gezdiriyoruz 1 baş kuru soğanımızı yemeklik doğruyoruz Salçalarımızı, tuzumuzu da ilave ediyoruz Çukur bir kaseye ılık su koyup elimizi arada batırıp yoğurmaya başlıyoruz İyice bulgur yumuşayana kadar arada elimizi ıslata ıslata yoğuruyoruz Nar ekşimizi de ilave edip biraz daha yoğuruyoruz Yeşillikleri incecik doğrayıp hepsini ilave ediyoruz En son yağımızı da ilave edip elimizle yağı yedirip bulgurlar dağılana kadar karıştırıyoruz (bilinen kısırlarda limon kullanılır bunda kullanmıyoruz) Afiyet olsun
1 kilo ince kısırlık bulgur 2 bağ taze soğan 1 bağ maydonoz 1 bağ nane 2 tepeleme kaşık domates salçası 2 tepeleme kaşık biber salçası (isteğe bağlı acı da kulllanabilirsiniz) 1 buçuk bardak zeytinyağı 1 büyük kuru soğan Yarım çay bardağı nar ekşisi (isteğe bağlı azaltıp, çoğaltabilirsiniz) Tuz Yapılışı;
Kısırlık bulgurumuzu yoğuracağımız tepsimize döküyoruz Üzerine bir bardak ılık suyu gezdiriyoruz 1 baş kuru soğanımızı yemeklik doğruyoruz Salçalarımızı, tuzumuzu da ilave ediyoruz Çukur bir kaseye ılık su koyup elimizi arada batırıp yoğurmaya başlıyoruz İyice bulgur yumuşayana kadar arada elimizi ıslata ıslata yoğuruyoruz Nar ekşimizi de ilave edip biraz daha yoğuruyoruz Yeşillikleri incecik doğrayıp hepsini ilave ediyoruz En son yağımızı da ilave edip elimizle yağı yedirip bulgurlar dağılana kadar karıştırıyoruz (bilinen kısırlarda limon kullanılır bunda kullanmıyoruz) Afiyet olsun