Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

YÖK, bazı rektörleri "koronavirüs" gündemiyle toplantıya çağırdı

YÖK, bazı rektörleri "koronavirüs" gündemiyle toplantıya çağırdı

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
68
2248954_720x360.jpg

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığında, bazı üniversite rektörleri ve alanında uzman akademisyenlerin katılacağı "koronavirüs" gündemiyle bir toplantı yapılacak.

YÖK yetkililerinden alınan bilgiye göre, bugün saat 18.00'de YÖK'te "koronavirüs" gündemiyle bir toplantı gerçekleştirilecek.

Toplantıda, Kovid-19'a yönelik üniversitelerde şimdiye kadar alınan ve alınması gereken bütün ek tedbirler görüşülecek.

Öğrenci sayısı ve yabancı uyruklu öğrenci sayısı yüksek olan bazı üniversitelerin rektörlerinin katılacağı toplantıya, ayrıca alanında uzman olan sınırlı sayıda akademisyen de davet edildi.

Toplantıda ele alınacak konular arasında, yurt dışı ziyaret öyküsü bulunan ve planlayan akademisyenlerin durumu, akademik amaçlı gerçekleştirilen kongre, panel, toplantı gibi seyahat programları, üniversitelerde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin durumu, değişim programları kapsamında yurt dışında bulunan Türk öğrenciler ve bu program sonrasında ülkeye dönenlerin intibakları yer alıyor.

Toplantıya, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın da katılması bekleniyor.

AA

Similar threads

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), "Türk Yükseköğretiminin Uluslararasılaşması: Fırsatlar ve Tehditler Çalıştayı" düzenlendi. Çalıştaya, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın yanı sıra, YÖK Yürütme Kurulu üyeleri, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Türkiye Ulusal Ajans Başkanı İlker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca'nın dün (10 Mart) gece yarısı Türkiye'de birinci Koronavirüs (Kovid-19) olayının tespit edildiğini açıklamasının akabinde üniversiteler de harekete geçti. Kadir Has Üniversitesi tatil edilirken, Bahçeşehir ve MEF Üniversitesi online eğitime geçileceğini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
YÖK Başkanı Prof Dr Yusuf Ziya Özcan başkanlığında gerçekleştirilen YÖK Genel Kurulu toplantısında, gelecek yıl üniversite sınavlarının hangi tarihlerde yapılacağı konusu ele alındı İki aşamalı sınavın tarihleri şöyle YÖK Genel Kurulu, gelecek yıldan itibaren iki aşamalı olarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Ege Üniversitesi (EÜ), Hollanda’nın tarım ve gıda teknolojilerinde önemli kurumlarından olan Wageningen Üniversitesi ile işbirliğine gidiyor. Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, tarım konusunda dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yer alan Wageningen Üniversitesi ile iş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
145
YÖK Başkanı Saraç, yapısal değişikliklerinin ikinci kısmı olan uzaktan öğretim ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Son dönemde Son dönemde yükseköğretim sistemini yarınlara hazırlayabilmek maksadıyla, ayrıca üniversiteleri küresel değişime, yeni ve zor döneme hazırlıklı kılabilmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
858,506Konular
983,000Mesajlar
33,104Kullanıcılar
droleSon üye
Üst Alt