Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yok Ne Zaman Kuruldu

Yok Ne Zaman Kuruldu
0
157

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
YOK Ne zaman kuruldu kuruluş tarihi

Yuksek Oğretim Kurumu (YOK) 6 Kasım 1982 yılında kurulmuşturYuksekoğretim Kurulu, 1982 Anayasası'nın 131 maddesi esasında Yuksekoğretim kurumlarının oğretimini planlamak, duzenlemek, yonetmek, denetlemek, yuksekoğretim kurumlarındaki eğitimoğretim ve bilimsel araştırma faaliyetlerini yonlendirmek bu kurumların kanunda belirtilen amac ve ilkeler doğrultusunda kurulmasını, geliştirmesini ve universitelere tahsis edilen kaynakların etkili bir bicimde kullanılmasını sağlamak ve oğretim elemanlarının yetiştirilmesi icin planlama yapmak maksadı ile kurulmuştur

Anayasa'ya gore ; Kurulun teşkilatı, gorev, yetki, sorumluluğu ve calışma esasları kanunla duzenlenir