Fakir gençlere bedava dersane AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sözen'in hazırladığı tasarıya tarafından fakir ve engelli öğrencilere dershane olanağı getiriliyor Keza her okulda ibadet imkanı olacak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof Dr Edibe Sözen göre hazırlanan Gençlik Kanunu, Yoksulum dershaneye gidemiyorumdiyen öğrencilere ücretsiz dershane olanağı sağlıyor Sözen, bir yıldır Alman modelini araştırdığını ve böyle bir yasa taslağı hazırladığını söyledi Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'na sunulan ve Ekim ayında TBMM'de ele alınması beklenen Gençlik Kanunu yasa taslağı şöyle: ÖZEL DERSHANELER: Özel okul işletmelerinin, her sınıfta not ortalaması en yüksek 3 öğrencisi için parasız kontenjan ayırması ve bunları ücretsiz olarak okutması zorunludur Özel dershaneler ve etüt merkezleri, Orta Öğretim Kurumları Antre Sınavı ve Yüksek Öğretim Kurumları Seçme ve Sıralama Sınavına hazırlanmak için, dershaneye gitmesi maddesel imkansızlıkları nedeniyle muhtemel olmayan öğrencileri bedava olarak eğitmek zorundadır Bu öğrencilerin sayıca toplamı, bir dershanenin toplam öğrenci kontenjanının % 20'sidir Dershaneler bu oranı tamamlayacak değin, bedensel durumu eksik öğrenci benimsemek zorundadır ENGELLİLER: Devlet engelliler için bedava, tatmin edici öğretim kurumları düzenlemek zorundadır KİMSESİZLERİN EĞİTİMİ: Anne ve babası hayatta olmayıp, başkaca bir akrabası yanına yerinde koşullarda eğitim görme imkanına sahip olmayanlar devlet kadar, yatılı burslu olarak okutulur İBADET İMKANI: Devlet, gençlerin dinç ve dengeli gelişimleri için, her seviyedeki okulda, her dine mensup öğrenciler için ibadethane alanı kurmakla yükümlüdür