iltasyazilim
FD Üye
Fakir Çiftlik Sahibi
İskoçya ’da fakir mu fakir bir çift yaşardı Fleming ’di adı
Günlerden bir gün tarlada çalışırken bir çığlık duydu Derhal sesin geldiği yere koştu bir de baktı ama beline dek bataklığa dolu bir çocuk, kurtulmak için çırpınıp duruyor
Yavrucak bir yana da avazı çıktığı dek bağırıyordu Çiftlik Sahibi çocuğu bataklıktan çıkardı ve acili bir ölümden kurtardı Ertesi gün Fleming ’in evinin önüne gelen gösterişli arabadan şık giyimli bir aristokrat indi Çiftçinin kurtardığı çocuğun babası olarak tanıttı kendini
Oğlumu kurtardınız, size bunun karşılığını vermek istiyorum dedi
Yoksul ve şerefli Fleming ;
Kabul edemem! diyerek ödülü geri çevirdi
Bütün bu sırada kapıdan çiftçinin minik oğlu belirdi
Bu senin oğlun mu? diye sordu asilzade
Çiftlik Sahibi gururla Evet! dedi
Soylu devam etti ;
Gel seninle bir anlaşma yapalım Oğlunu bana ver iyi bir eğitim almasını sağlayayım Eğer karakteri babasına benziyorsa ilerde gurur duyacağın bir kişi olur
Bu konuşmalar sonunda Fleming ’in oğlu aristokratın desteğinde eğitim gördü Aradan yıllar geçti Çiftçi Fleming ’in oğlu Londra ’daki St Mary ’s Hospital Tıp Fakültesi ’nden mezun oldu ve bütün dünyaya adını penisilini bulan Sir Alexander Fleming olarak duyurdu Bir zaman sonra
aristokratın oğlu zatürreeye yakalandı
Onu ne mi kurtardı?
Penisilin!
Aristokratın adı: Lord Randolp Churchill ’ di…
Oğlunun adı ise: Sir Winston Churchill
Kurtaran doktor: Çiftçinin oglu Sir Alexander Fleming
Paraya gereksiniminiz yokmuş gibi çalışın
Hiç acı çekmemiş gibi sevin
Hiçbir şey beklemeden verin
Karşılığını mutlaka bir gün alırsınız… *
İskoçya ’da fakir mu fakir bir çift yaşardı Fleming ’di adı
Günlerden bir gün tarlada çalışırken bir çığlık duydu Derhal sesin geldiği yere koştu bir de baktı ama beline dek bataklığa dolu bir çocuk, kurtulmak için çırpınıp duruyor
Yavrucak bir yana da avazı çıktığı dek bağırıyordu Çiftlik Sahibi çocuğu bataklıktan çıkardı ve acili bir ölümden kurtardı Ertesi gün Fleming ’in evinin önüne gelen gösterişli arabadan şık giyimli bir aristokrat indi Çiftçinin kurtardığı çocuğun babası olarak tanıttı kendini
Oğlumu kurtardınız, size bunun karşılığını vermek istiyorum dedi
Yoksul ve şerefli Fleming ;
Kabul edemem! diyerek ödülü geri çevirdi
Bütün bu sırada kapıdan çiftçinin minik oğlu belirdi
Bu senin oğlun mu? diye sordu asilzade
Çiftlik Sahibi gururla Evet! dedi
Soylu devam etti ;
Gel seninle bir anlaşma yapalım Oğlunu bana ver iyi bir eğitim almasını sağlayayım Eğer karakteri babasına benziyorsa ilerde gurur duyacağın bir kişi olur
Bu konuşmalar sonunda Fleming ’in oğlu aristokratın desteğinde eğitim gördü Aradan yıllar geçti Çiftçi Fleming ’in oğlu Londra ’daki St Mary ’s Hospital Tıp Fakültesi ’nden mezun oldu ve bütün dünyaya adını penisilini bulan Sir Alexander Fleming olarak duyurdu Bir zaman sonra
aristokratın oğlu zatürreeye yakalandı
Onu ne mi kurtardı?
Penisilin!
Aristokratın adı: Lord Randolp Churchill ’ di…
Oğlunun adı ise: Sir Winston Churchill
Kurtaran doktor: Çiftçinin oglu Sir Alexander Fleming
Paraya gereksiniminiz yokmuş gibi çalışın
Hiç acı çekmemiş gibi sevin
Hiçbir şey beklemeden verin
Karşılığını mutlaka bir gün alırsınız… *