Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yoksul ve Zengin

Yoksul ve Zengin

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Resüli Ekrem (saa) her zamanki gibi meclisinde oturmuş ve dostları da etrafında halka şeklinde, onu bir yüzük taşı gibi ortaya almışlardı Bu arada eski elbiseli fakir bir müslüman kapıdan içeriye girdi İslami adetlere göre herkes her hangi mevkide olursa olsun bir oturuma girince nerede boş yer bulursa hemen oraya oturmalıdır ‘Benim canım şurasını istiyor’ görüşüyle özel bir yere oturmak gerekmez O adam etrafına bakındı ve boş bir yer buldu; gitti oraya oturdu Tesadüfen ileri gelen zenginlerden birisinin yanına oturmuştu Zengin adam elbisesini toplayarak ondan bir az uzaklaştı Bu hareketleri izleyen Resuli Ekrem (saa) ona dönerek:
Fakirliğinden sana bir şey geçer diye mi korktun?
Hayır ya Resülallah
Servetinden ona bir pay düşer diye mi korktun?
Hayır ya Resülallah
Elbiselerin kirlenir diye mi korktun?
Hayır ya Resülallah
O halde niçin yanından uzaklaşıp bir kenara çekildin?
Yanlış bir iş yaptığımı ve hata ettiğimi itiraf ediyorum Şimdi bu hatamın telafisi ve bu günahımın keffaresi olarak servetimin yarısını bu müslüman kardeşime vermeye hazırım dedi Çünkü ona karşı yanlış bir hareket yaptım Beni bağışlayın ya Resülallah
Eski giyimli adam: Fakat ben bunu kabul etmeye hazır değilim
Cemaat: Niçin?
‘Çünkü bir gün beni de bir gururun sarmasından ve bir müslüman kardeşime, bu gün bu şahsın bana yaptığı gibi, aynı hareketi yapmaktan korkuyorum’ der

858,467Konular
981,169Mesajlar
29,537Kullanıcılar
emirbregaSon üye
Üst Alt