Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

yoksul ve zengin

yoksul ve zengin
0
64

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
yoksul ve varlıklı YOKSUL VE VARLIKLI Resüli Ekrem (sav her zamanki gibi meclisinde yerleşik ve dostları da etrafında halka şeklinde, onu bir yüzük taşı gibi ortaya almışlardı sırası gelmişken eski elbiseli yoksul bir müslüman kapıdan içeriye girdi İslami adetlere kadar herkes her hangi mevkide olursa olsun bir oturuma girince nerede manâsız yer bulursa derhal oraya oturmalıdır 'Benim canım şurasını istiyor' görüşüyle özel bir yere oturmak gerekmez O adam etrafına bakındı ve boş bir yer buldu; gitti oraya oturdu Raslantı ileri gelen zenginlerden birisinin yanında oturmuştu Zengin adam elbisesini toplayarak ondan bir az uzaklaştı Bu hareketleri izleyen Resuli Ekrem (saa) ona dönerek: Fakirliğinden sana bir şey geçer diye mi korktun? Hayır ya Resülallah Servetinden ona bir pay düşer diye mi korktun? Hayır ya Resülallah Elbiselerin kirlenir diye mi korktun? Hayır ya Resülallah O halde neden yanından uzaklaşıp bir kenara çekildin? Yanlış bir iş yaptığımı ve kusur ettiğimi itiraf ediyorum Şu Anda bu hatamın telafisi ve bu günahımın keffaresi olarak servetimin yarısını bu müslüman kardeşime vermeye hazırım dedi Çünkü ona karşısında yanlış bir hareket yaptım Beni bağışlayın ya Resülallah Eski giyimli adam: Fakat ben bunu kabul etmeye hazır değilim Cemaat: Neden? 'Çünkü bir gün beni de bir gururun sarmasından ve bir müslüman kardeşime, bu gün bu şahsın bana yaptığı gibi, aynı hareketi yapmaktan korkuyorum, der  

858,498Konular
982,047Mesajlar
30,024Kullanıcılar
kelleavcisiSon üye
Üst Alt