Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

YÖK'ten Hukuk Fakültelerine Girişle İlgili Önemli Karar

YÖK'ten Hukuk Fakültelerine Girişle İlgili Önemli Karar
0
96

yasuo

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
75
s-b23997e2cd3d5b5569fec8bc4385137a2afaa222.jpg

YÖK, 2022-YKS yerleştirmelerinde geçerli olmak üzere hukuk fakültelerine girişte aranan muvaffakiyet sıralaması kuralını 125 binden 100 bine yükseltti.

YÖK Başkanı Yekta Saraç toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla, hukuk fakültelerindeki değişimin detaylarını anlattı.

İşte Saraç'ın açıklamaları;

“Yeni YÖK” olarak, ülkemizdeki “hukuk eğitimine” ulaşma imkân ve seçeneklerini arttırmak için “sosyal adalet ve fırsat eşitliği” prensipleri çerçevesinde çalışırken, eğitim öğretimde nitelik ve kalitenin düşmemesi, aksine yükseltilmesi temel amacımız.

Hukuk fakültelerimizdeki eğitim ve öğretim programlarının niteliğini teminen; “Asgari Öğretim Üyesi Sayısı Şartı”, “Hukuk Meslekleri İcra Sınavı” ve “Başarı Sıralaması Şartı” üzere bir dizi önlem aldık, almaya da devam ediyoruz.

Bu kapsamda son olarak “Adalet Bakanlığı’nın ilettiği talebi de dikkate alarak” hukuk fakültelerine yerleştirmedeki muvaffakiyet sıralaması koşulunu “bu sene değil, önümüzdeki sene (2022-YKS) yerleştirmelerinde geçerli olmak üzere” 125.000’den 100.000’e yükseltme kararı aldık.

Bu değişikliğin, üniversite adaylarımız ile ailelerinin yapmış oldukları hazırlıklarının, yönetime olan inancının korunması ve de vakıf üniversitelerine planlamalarını daha rasyonel yapmaları için vakit tanınması açısından 2022-YKS itibariyle uygulamaya girmesini kararlaştırdık.

Yeni YÖK olarak, karar süreçlerinde tedriciliğe özel kıymet veriyoruz. Bu kapsamda almış olduğumuz bu yeni kararın ülkemizdeki hukuk eğitimi açısından hayırlara vesile olmasını temenni ederiz…"

858,496Konular
981,879Mesajlar
29,918Kullanıcılar
gorkemnocSon üye
Üst Alt