Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yol Açın, Yolunuz Açılsın

Yol Açın, Yolunuz Açılsın
0
54

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Yol Açın, Yolunuz Açılsın Hikayemizdeki kral, halkı için geniş bir yol yaptırmaya karar vermiş Yapımı tamamlanan yolu halka açmadan önce hatırlarda kalacak bir yarışma planlamak istemiş İsteyen herkesin bu yarışmaya katılabileceğini ilanmiş ve yarışmanın sonunda bu yoldan ''en güzel geçecek'' kişiyi kendisinin belirleyeceğini söylemiş Yarışma günü memleketin her yerinden ahali başkente akın etmiş Bazıları en hoş arabalarını bazıları da en güzel elbiselerini getirmiş Kadınlardan kimi saçlarını en güzel biçimde taramış kimi de yanlarında en hoş yiyecekleri getirmiş Gençlerden bazıları spor kıyafetler içinde yol baştan başa koşmaya hazırlanıyordu Nihayet tüm bir gün ahali bu yoldan geçmiş, ama yolu tamamlayıp her tarafta kralın yanında döndüklerine hepsi krala aynı şikayette bulunmuş: Yolun bir uygun büyükçe bir taş ve moloz yığını vardı ve bu moloz yığını yoldan geçişi zorlaştırıyordu Hatta bu yüzden geri dönenler bile oluyordu Günün sonunda yalnız bir gezgin da bitiş çizgisine bezginlik argın ulaşmış Üstü başı toz, toprak içindeymiş, ve kralın önünde büyük bir saygıyla eğilerek ona, altınla dolu bir torba uzatmış ve demiş oysa: Yolculuğum esnasında yolu tıkayan, insanların yolculuk etmesini zorlaştıran bir taş ve moloz yığını gördüm Millet bakımlı etsinler diye bu taş ve moloz yığınını ortadan kaldırabilmek için durdum Yolu temizlerken, taşların aşağıda da bu altınla doymuş torbayı buldum Halktan kimsenin bu kadar altını olamayacağına göre, bu altınlar size ait olmalı buyurunKral gülümseyerek yanıt vermiş: O altınlar sana aitHayır, benim değil diye yanıt vermiş bizim yolcu Benim hiçbir zaman pek fazla param olmadıEvetdemiş kral Bu altınları sen kazandın, çünkü yarışmanın galibi sensin Yoldan ''en hoş geçen'' birey sensin Çünkü, YOLDAN EN HOŞ GEÇEN KIŞI; YOLDA, SADECE KENDİNİ DÜŞÜNMEYİP ARDINDAN GELENLER İÇİN YOLDAKİ ENGELLERİ KALDIRAN KİŞİDİR!İşte reel bir yöneticinin yapması gereken de budur Birlikte çalıştığı şahısların önündeki engelleri kaldırıp onlara yol açan, bu yolu aydınlatan, bu gezi için onları yüreklendiren kişiler olmalı yöneticiler Ülkemizde her lahza kazılıp bir türlü kapanmayan yollar geleneğini artık devam ettirmememiz gerekir Daha iyi yapacağız bahanesiyle var olanı değil etmeye çalışan yol çalışmalarına ilgisiz kalmayalım Ağızları arsız, dipsiz karanlık kuyular gibi açılan, ışığa ve geçişe izin vermeyen, ilerlemenin olası olmadığı yolları gördüğümüzde bunlara karşı çıkalım Bu yolları bir an önce, hiç zaman kaybetmeden çoğu kişinin faydalanabileceği parlak ve güvenli, hoş yollar haline getirelim Irk, bir gün giderler bu dünyadan, lakin bu açılan benzer yollardan başka diğer millet gelir, gider Bu yollar hiçbir zaman yok olmamalı Her Zaman insanları hedeflerine ulaştıracak, insanlığa katkısı ve faydası olacak yolları hep beraber açalım Yalnizca açılmak ve açtırmakla da kalmayıp o yolların devirli olarak bakımlarını da yapalım, yapılmasına destek olalım Bu yollar hepimizin yolları, sınırları ortadan kaldırabilmek için bu yollara hepimizin ihtiyacı var Hepimizin bu parlak yollardan güzel geçmesi gerekiyor Bunu insanlık adına yapmamız lazım Öykü için teşekkür ederim sevgili Özlen Eker  

858,496Konular
982,233Mesajlar
30,151Kullanıcılar
draklobitSon üye
Üst Alt