Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yolda Bulduğu 2 Milyon Liralık Kolyeyi Sahibine Teslim Etti, Teşekkür Yerine Terslendi

Yolda Bulduğu 2 Milyon Liralık Kolyeyi Sahibine Teslim Etti, Teşekkür Yerine Terslendi

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63
s-909aa7399ef85ef77699bc355d9dfc709db1b927.jpg

Yolda bulduğu 2 milyon lira değerindeki kolyeyi sahibine ulaştıran vatandaş, teşekkür beklerken terslendi. 

Bursa'da oto galericiliği yapan Rıfat Aybey, yolda taşları olan bir kolye buldu. Bulduğu kolyenin gerçek mi geçersiz mi olduğunu öğrenmek için mücevherci bir arkadaşına gösterdi. Yapılan incelemenin akabinde kolyede 53 adet 7.8 kırat pırlanta olduğu tespit edildi. Bedelinin de 2 milyon lira olduğu anlaşıldı. 

Bulduğu kolyenin servet bedelinde olduğunu öğrenen Aybey, kapalı çarşıdaki kuyumculara ve kolyeyi bulduğu yerdeki esnafa numarasını bırakarak, kolye kaybeden birinin kendisine yönlendirilmesini istedi.

Birkaç gün sonra kolyenin kendisinin olduğu söyleyen biriyle irtibata geçti. Kolyenin onun olduğunu tespit etmek için oyaladı. Sahibinin o kişi olduğunu anlayınca kolyeyi teslim etti. Kolye sahibi ise Aybey'i kolyeyi geç verdiği için tersledi.

Muhabirlerin telefonla ulaştığı kolyenin sahibi, 'Teşekkür mahiyetinde bir ikram verdiniz mi' sorusu üzerine, 'Hayır. Niçin vereceğiz ki?' diyerek telefonu kapattı.

???? "Teşekkür yerine tersledi"

Rıfat Aybey, kolyenin sahibini bulmak için cebinden 500 lira para harcadığını belirterek, 'Yol kenarında parlayan bir şey gördüm. Pastahanenin yanında kolyeyi buldum ve kartımı bıraktım. Durumu anlattım. Bir şey düşüren varsa beni arasın dedim. Ben bunun birinci başta gerçek olduğunu anlamadım. Bunu pırlantacı bir arkadaşa gösterdim. Bana kolyenin 2 milyon kıymetinde olduğunu söyledi. Kolyenin üzerinde 53 adet taş vardı. Ben kapalı çarşıda birkaç yere kartımı bıraktım. Sahibi bulundu, lakin kolyeyi bulduğum yerden yanıt gelmeyince tereddütte kaldım. Sahibi olduğunu söyleyen kişiyi oyaladım. Teyit edince, gerçek sahibinin o kişi olduğunu anlayıp kolyeyi teslim ettim. Bireye bir kaç soru sordum, emin olunca teslim ettim. Kolyeyi aldı. Yarın dükkânına uğrayacağım dedi. Gidiş o gidiş. Gelen giden yok. Bana rastgele bir ikram de vermedi. Bana, 'Bunu bana vermek zorundaydın. Sertifikalıydı. Satamazdın' üzere kelamlar sarf edince moralim bozuldu. Bana 'Pırlantacılara neden gösterdin' diye sordu. Ben de gerçek mi değil mi diye öğrenmek için gösterdiğimi söyledim. Teşekkür yerine tersledi' dedi.

858,477Konular
981,282Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt