iltasyazilim
FD Üye
Yonca Kapsülü nedir,Yonca Kapsülü nerelerde kullanılır,Yonca Kapsülü hakkında data
Yonca Kapsülü
Yonca;Asya kökenli bir bitki olup Romalılar ve Araplar kadar dünyaya yayılmıştır Araplar ona içeriğindeki vitamin, protein ve minerallerden dolayı Besinlerin Babası adını vermişlerdir
Çinliler Alfalfa bitkisini 6 yüzyıldan beri böbrek taşları düşürmeye tezgâhtar, vücuttaki ödemi atmak, böbrek hastalıkları, romatizmal rahatsızlıklar, şişlik ve gaz gidermek için de kullanmaktadır
Alfalfa, manganez, kalsiyum ve betakaroten (Kalp hastalıkları ve kansere karşı fazla faydalı), proteinler, A, C ve K vitaminleri içerir Alfalfa, yiyecek üreticileri kadar klorofil ve karoten kaynağı olarak da kullanılmaktadır
Alfalfa, K vitamininin en iyi doğal kaynaklarından birisidir Vitamin K belirli proteinlerin kalsiyuma bağlanmasına destek eder ve yerinde kemik mineralizasyonu için gereklidir Düşük vitamin K alımıyla erkek ve kadınlarda kalça çatlaması veya kırılması riskinin artması aralarında bir ilişki olduğu yakin zamanlarda yapılan bir araştırma ile ortaya çıkarılmıştır
Vitamin K, kemik sağlığı ile ilgili en azından üç proteini aktive etmektedir Bu yönüyle romatizma gibi hastalıkların tedavisindede büyük katkı maddesi sağlamaktadır Vitamin K`nın bir öteki fonksiyonu kani pıhtılaştıran etkenlerin, özellikle de protrombin denen maddenin üretilmesine asistan olmasıdır Alfalfa bitkisinin içerdiği manganez ise önemli bir eser mineraldir
Manganezin vücutta; dinç kemik gelişimi ve korunması, cinsiyet hormonu sentezi, sinir gelişimi ve fonksiyonu, doğal hücrelerin (bağışıklık sistemi ile ilgili) harekete geçirilmesi gibi görevleri vardır
Alfalfa bitkisinin kullanımında bu zamana değin hiçbir ast etkiye rastlanmamıştır
Bu bitkinin kullanımına ait genel uyarı:
Gebe kadınların ve 12 yaş altındaki çocukların bu ürünü bir doktor gözetimi altında kullanmaları önerilir *
Yonca Kapsülü
Yonca;Asya kökenli bir bitki olup Romalılar ve Araplar kadar dünyaya yayılmıştır Araplar ona içeriğindeki vitamin, protein ve minerallerden dolayı Besinlerin Babası adını vermişlerdir
Çinliler Alfalfa bitkisini 6 yüzyıldan beri böbrek taşları düşürmeye tezgâhtar, vücuttaki ödemi atmak, böbrek hastalıkları, romatizmal rahatsızlıklar, şişlik ve gaz gidermek için de kullanmaktadır
Alfalfa, manganez, kalsiyum ve betakaroten (Kalp hastalıkları ve kansere karşı fazla faydalı), proteinler, A, C ve K vitaminleri içerir Alfalfa, yiyecek üreticileri kadar klorofil ve karoten kaynağı olarak da kullanılmaktadır
Alfalfa, K vitamininin en iyi doğal kaynaklarından birisidir Vitamin K belirli proteinlerin kalsiyuma bağlanmasına destek eder ve yerinde kemik mineralizasyonu için gereklidir Düşük vitamin K alımıyla erkek ve kadınlarda kalça çatlaması veya kırılması riskinin artması aralarında bir ilişki olduğu yakin zamanlarda yapılan bir araştırma ile ortaya çıkarılmıştır
Vitamin K, kemik sağlığı ile ilgili en azından üç proteini aktive etmektedir Bu yönüyle romatizma gibi hastalıkların tedavisindede büyük katkı maddesi sağlamaktadır Vitamin K`nın bir öteki fonksiyonu kani pıhtılaştıran etkenlerin, özellikle de protrombin denen maddenin üretilmesine asistan olmasıdır Alfalfa bitkisinin içerdiği manganez ise önemli bir eser mineraldir
Manganezin vücutta; dinç kemik gelişimi ve korunması, cinsiyet hormonu sentezi, sinir gelişimi ve fonksiyonu, doğal hücrelerin (bağışıklık sistemi ile ilgili) harekete geçirilmesi gibi görevleri vardır
Alfalfa bitkisinin kullanımında bu zamana değin hiçbir ast etkiye rastlanmamıştır
Bu bitkinin kullanımına ait genel uyarı:
Gebe kadınların ve 12 yaş altındaki çocukların bu ürünü bir doktor gözetimi altında kullanmaları önerilir *