Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yöremize Ait Arabaşı Hamuru Ve Çorbası

Yöremize Ait Arabaşı Hamuru Ve Çorbası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Yöremize Ait Arabaşı Hamuru Ve Çorbası Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;


*23 litre su
*2 su bardağı un
*Tuz

Çorbası için;


*1 bütün tavuk
*34 kaşık salça
*5 kaşık sıvı yağ
*1 su bardağı kavrulmuş un
*Karabiber ,pul biber ,tuz

Yöremize Ait Arabaşı Hamuru Ve Çorbası Tarifi Yapılışı Öncelikle 23 litre suyumuzu tenceremize alıyoruz be kaynamaya bırakıyoruz Diğer yandan su kaynarken bir büyük kasede 2 su bardağı unu soğuk suda çırpıyoruz kıvamı krema kıvamında olacak koyu olmasın Tenceremizde ki su kaynayınca bu çırpmış olduğumuz unu karıştırarak suyun içine koyalım ki oluşan hamur da küçük toplar olmuşmasın En fazla 15 dkk kaynatıyoruz ama sürekli karıştıralım ki dibine tutmasın ve toparlanmalar olmasın piştikten sonra altını kapatalım ve ısladığımız tepsilerimizin içine sıcak şekilde paylaştıralım ve soğumaya bırakalım Daha sonra bir bütün tavuğu parçalara ayırarak tencereye alalım ve bol su koyalım çünkü tavuk suyu lazım olacak ve kaynatalım Tavuk pişince kapatalım altını soğumaya bırakalım Başka bir tencereye sıvı yağ salça kavrulmuş unu koyalım ve kavuralım üzerine soğuk su koyalım ama suyu koyarken sürekli karıştıralım, ki un topaklanmasın Sonra tavuk suyumuzun hepsini de o tencereye koyalım az olursa eğer suyu soğuk su koyup kaynatalım baharatlarını atıp kaynatalım kıvamını alana kadar ve piştikten sonra kapatalım altını Çorbamız da hamurumuz da hazır Afiyet olsun
Not: Tepsilere döktüğümüz hamurlar soğuk bir ortam da en az 34 saat dursun ki soğusun ve tepsiden iyi kalksın
 
858,497Konular
981,927Mesajlar
29,942Kullanıcılar
el akrammSon üye
Üst Alt