iltasyazilim
FD Üye
Yöremize Ait Arabaşı Hamuru Ve Çorbası Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*23 litre su
*2 su bardağı un
*Tuz
Çorbası için;
*1 bütün tavuk
*34 kaşık salça
*5 kaşık sıvı yağ
*1 su bardağı kavrulmuş un
*Karabiber ,pul biber ,tuz
Yöremize Ait Arabaşı Hamuru Ve Çorbası Tarifi Yapılışı Öncelikle 23 litre suyumuzu tenceremize alıyoruz be kaynamaya bırakıyoruz Diğer yandan su kaynarken bir büyük kasede 2 su bardağı unu soğuk suda çırpıyoruz kıvamı krema kıvamında olacak koyu olmasın Tenceremizde ki su kaynayınca bu çırpmış olduğumuz unu karıştırarak suyun içine koyalım ki oluşan hamur da küçük toplar olmuşmasın En fazla 15 dkk kaynatıyoruz ama sürekli karıştıralım ki dibine tutmasın ve toparlanmalar olmasın piştikten sonra altını kapatalım ve ısladığımız tepsilerimizin içine sıcak şekilde paylaştıralım ve soğumaya bırakalım Daha sonra bir bütün tavuğu parçalara ayırarak tencereye alalım ve bol su koyalım çünkü tavuk suyu lazım olacak ve kaynatalım Tavuk pişince kapatalım altını soğumaya bırakalım Başka bir tencereye sıvı yağ salça kavrulmuş unu koyalım ve kavuralım üzerine soğuk su koyalım ama suyu koyarken sürekli karıştıralım, ki un topaklanmasın Sonra tavuk suyumuzun hepsini de o tencereye koyalım az olursa eğer suyu soğuk su koyup kaynatalım baharatlarını atıp kaynatalım kıvamını alana kadar ve piştikten sonra kapatalım altını Çorbamız da hamurumuz da hazır Afiyet olsun
Not: Tepsilere döktüğümüz hamurlar soğuk bir ortam da en az 34 saat dursun ki soğusun ve tepsiden iyi kalksın
*23 litre su
*2 su bardağı un
*Tuz
Çorbası için;
*1 bütün tavuk
*34 kaşık salça
*5 kaşık sıvı yağ
*1 su bardağı kavrulmuş un
*Karabiber ,pul biber ,tuz
Yöremize Ait Arabaşı Hamuru Ve Çorbası Tarifi Yapılışı Öncelikle 23 litre suyumuzu tenceremize alıyoruz be kaynamaya bırakıyoruz Diğer yandan su kaynarken bir büyük kasede 2 su bardağı unu soğuk suda çırpıyoruz kıvamı krema kıvamında olacak koyu olmasın Tenceremizde ki su kaynayınca bu çırpmış olduğumuz unu karıştırarak suyun içine koyalım ki oluşan hamur da küçük toplar olmuşmasın En fazla 15 dkk kaynatıyoruz ama sürekli karıştıralım ki dibine tutmasın ve toparlanmalar olmasın piştikten sonra altını kapatalım ve ısladığımız tepsilerimizin içine sıcak şekilde paylaştıralım ve soğumaya bırakalım Daha sonra bir bütün tavuğu parçalara ayırarak tencereye alalım ve bol su koyalım çünkü tavuk suyu lazım olacak ve kaynatalım Tavuk pişince kapatalım altını soğumaya bırakalım Başka bir tencereye sıvı yağ salça kavrulmuş unu koyalım ve kavuralım üzerine soğuk su koyalım ama suyu koyarken sürekli karıştıralım, ki un topaklanmasın Sonra tavuk suyumuzun hepsini de o tencereye koyalım az olursa eğer suyu soğuk su koyup kaynatalım baharatlarını atıp kaynatalım kıvamını alana kadar ve piştikten sonra kapatalım altını Çorbamız da hamurumuz da hazır Afiyet olsun
Not: Tepsilere döktüğümüz hamurlar soğuk bir ortam da en az 34 saat dursun ki soğusun ve tepsiden iyi kalksın