iltasyazilim
FD Üye
Yöresel Kars Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım su bardağı şeker yarım su bardağından biraz fazla su
Yöresel Kars Helvası Tarifi Yapılışı Bu Kars, Erzurum, Ağrı, Erzincan yöresine ait geleneksel bir helvadır Gelen misafirlere çayın yanında helva çalarız Çok pratik on dakika hazır helede tatlı krizi tutanlara İsteyen sütle yapabilir dondurmayla da servis edilebilir ama orijinal tarifteki gibidir
Sıvı yağı ve tereyağını tencereye alıp biraz ısınınca unu katıyoruz un kahverengi olana kadar kavuruyoruz Kahverengileşince suyla karıştırdığımız şekeri ilave ediyoruz 5 dakika da öyle kavurup servise alıyoruz bu kadar bu yörede sıcak servis edilir Siz isteğinize göre tercih edebilirsiniz Afiyet olsun
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım su bardağı şeker yarım su bardağından biraz fazla su
Yöresel Kars Helvası Tarifi Yapılışı Bu Kars, Erzurum, Ağrı, Erzincan yöresine ait geleneksel bir helvadır Gelen misafirlere çayın yanında helva çalarız Çok pratik on dakika hazır helede tatlı krizi tutanlara İsteyen sütle yapabilir dondurmayla da servis edilebilir ama orijinal tarifteki gibidir
Sıvı yağı ve tereyağını tencereye alıp biraz ısınınca unu katıyoruz un kahverengi olana kadar kavuruyoruz Kahverengileşince suyla karıştırdığımız şekeri ilave ediyoruz 5 dakika da öyle kavurup servise alıyoruz bu kadar bu yörede sıcak servis edilir Siz isteğinize göre tercih edebilirsiniz Afiyet olsun