iltasyazilim
FD Üye
Yöresel Madımak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram madımak otu (ince ince kıyılmış)
*1 çay bardağı bulgur
*2 litreye yakın sıcak su (madımak otlarını haşlamak için)
*Çemeni sıyrılmış pastırma (arzuya göre soğan, sucuk kullanılabilir)
*Tuz
*Sıvı yağ
*
Yöresel Madımak Yemeği Tarifi Yapılışı Kaynayan suyun içerisine ince ince kıyılmış madımak otları atılır Üzerine yıkanmış bulgurlar eklenir Suyunu çekene kadar orta ateşte pişmeye bırakılır Pişme işlemi bittikten sonra ayrı bir tavada doğranmış pastırmalar sıvı yağda 34 dakika kavrulur Madımak yemeğinin içerisine eklenir 5 dakikada bu şekilde kaynatılır Tuzu ilave edilir Yufka ile servis yapılır Afiyet olsun
*
*500 gram madımak otu (ince ince kıyılmış)
*1 çay bardağı bulgur
*2 litreye yakın sıcak su (madımak otlarını haşlamak için)
*Çemeni sıyrılmış pastırma (arzuya göre soğan, sucuk kullanılabilir)
*Tuz
*Sıvı yağ
*
Yöresel Madımak Yemeği Tarifi Yapılışı Kaynayan suyun içerisine ince ince kıyılmış madımak otları atılır Üzerine yıkanmış bulgurlar eklenir Suyunu çekene kadar orta ateşte pişmeye bırakılır Pişme işlemi bittikten sonra ayrı bir tavada doğranmış pastırmalar sıvı yağda 34 dakika kavrulur Madımak yemeğinin içerisine eklenir 5 dakikada bu şekilde kaynatılır Tuzu ilave edilir Yufka ile servis yapılır Afiyet olsun
*