iltasyazilim
FD Üye
Yöresel Meyir Çorbası (Adıyaman) Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet patlıcan
*5 adet sivri biber
*2 orta boy soğan
*1 kase bulgur
*2 kase yoğurt
*1 kaşık pul biber
*Yarım fincan sıvı yağ
Yöresel Meyir Çorbası (Adıyaman) Tarifi Yapılışı Malum yaz yaklaşmakta ve soğuk çorbalar soframızda yerini alacak meyir çorbası bizim memleketin yöresel çorbalarındandır ve gerçekten hem çok lezzetli hemde çok doyurucudur Tarife geçelim, şimdi patlıcan ve biberleri küp küp doğruyoruz ve üzerini gecene kadar su koyup iyice pişiriyoruz ,pişen sebzelerimizin üstüne bulguru boşaltıyoruz ve pilav gibi olana kadar pişiriyoruz, suyu eksilirse kontrollü şekilde ekleyebiliriz ,ama sulu bir kıvam olmayacak pilav gibi olunca altını *kapatıyoruz, ilk sıcağı geçince yoğurdumuzu boşaltıyoruz ve tam soğumaya bırakıyoruz Bir tavada soğanımızı iyice kavuruyoruz, rengi kararana kadar kavurup üzerine pul biberi ekleyip biraz kavrulunca ocaktan alıp soğuyan çorbamıza boşaltıyoruz, ısıtılmadan soğuk soğuk içilen çorbamızı deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
*2 adet patlıcan
*5 adet sivri biber
*2 orta boy soğan
*1 kase bulgur
*2 kase yoğurt
*1 kaşık pul biber
*Yarım fincan sıvı yağ
Yöresel Meyir Çorbası (Adıyaman) Tarifi Yapılışı Malum yaz yaklaşmakta ve soğuk çorbalar soframızda yerini alacak meyir çorbası bizim memleketin yöresel çorbalarındandır ve gerçekten hem çok lezzetli hemde çok doyurucudur Tarife geçelim, şimdi patlıcan ve biberleri küp küp doğruyoruz ve üzerini gecene kadar su koyup iyice pişiriyoruz ,pişen sebzelerimizin üstüne bulguru boşaltıyoruz ve pilav gibi olana kadar pişiriyoruz, suyu eksilirse kontrollü şekilde ekleyebiliriz ,ama sulu bir kıvam olmayacak pilav gibi olunca altını *kapatıyoruz, ilk sıcağı geçince yoğurdumuzu boşaltıyoruz ve tam soğumaya bırakıyoruz Bir tavada soğanımızı iyice kavuruyoruz, rengi kararana kadar kavurup üzerine pul biberi ekleyip biraz kavrulunca ocaktan alıp soğuyan çorbamıza boşaltıyoruz, ısıtılmadan soğuk soğuk içilen çorbamızı deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun