iltasyazilim
FD Üye
Yöresel Otlu Börek Tarifi İçin Malzemeler
*700 gr Çeşitli Ot ( ebe gümeci, eşek turpu, eşek otu, kalabak ( balık otu), kömüren, kuş yüreği, incili ot vs )
*1 2 orta boy soğan
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 3 yemek kaşığı ev yapımı salça
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
*1 çay kaşığı karabiber
*67 tane hazır yufka
*3 yemek kaşığı zeytinyağı ( yufkaları yağlamak için)
Üzeri için :
*1 yumurta
*5 yemek kaşığı yoğurt
Yöresel Otlu Börek Tarifi Yapılışı Dağdan, bayırdan, kırdan, dereden, tepeden, topladığınız otları doğrayın güzel bir şekilde yıkayın Soğanı yemeklik doğruyoruz baharatları ve salçayı ekleyip kavuruyoruz Sonra otu ekleyip pişiriyoruz Pişen otu biraz soğuyunca bütün şeklinde açıp zeytinyağıyla yağladığımız yufkanın içine gelişi güzel şekilde yerleştiriyoruz Sonra her iki taraftan kıvırarak ortada buluşturuyoruz Üzerine yumurta ve yoğurdu karıştırarak sürüyoruz Sonra tepsiye yerleştirip fırında 200 derecede pişiriyoruz
Afiyet olsun
Not : kesinlikle otu pişirirken su koymuyoruz Onun kendi suyu çıkıyor zaten
*700 gr Çeşitli Ot ( ebe gümeci, eşek turpu, eşek otu, kalabak ( balık otu), kömüren, kuş yüreği, incili ot vs )
*1 2 orta boy soğan
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 3 yemek kaşığı ev yapımı salça
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
*1 çay kaşığı karabiber
*67 tane hazır yufka
*3 yemek kaşığı zeytinyağı ( yufkaları yağlamak için)
Üzeri için :
*1 yumurta
*5 yemek kaşığı yoğurt
Yöresel Otlu Börek Tarifi Yapılışı Dağdan, bayırdan, kırdan, dereden, tepeden, topladığınız otları doğrayın güzel bir şekilde yıkayın Soğanı yemeklik doğruyoruz baharatları ve salçayı ekleyip kavuruyoruz Sonra otu ekleyip pişiriyoruz Pişen otu biraz soğuyunca bütün şeklinde açıp zeytinyağıyla yağladığımız yufkanın içine gelişi güzel şekilde yerleştiriyoruz Sonra her iki taraftan kıvırarak ortada buluşturuyoruz Üzerine yumurta ve yoğurdu karıştırarak sürüyoruz Sonra tepsiye yerleştirip fırında 200 derecede pişiriyoruz
Afiyet olsun
Not : kesinlikle otu pişirirken su koymuyoruz Onun kendi suyu çıkıyor zaten